Ελαμψε το Αστέρι της Βηθλεέμ στην Ελασσόνα

ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «musicArte»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 22:14

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Το Αστέρι της Βηθλεέμ έλαμψε για τα καλά στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte”, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ελασσώνος, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «ο Αριστεύς» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας. Εκατό και πλέον χορωδοί όλων των ηλικιών, με τη συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου, ερμήνευσαν επίκαιρα έργα μεγάλων συνθετών και παραδοσιακά ακούσματα και κάλαντα, «απλώνοντας» με τον δικό τους μελωδικό τρόπο το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων και καταχειροκροτήθηκαν με θέρμη από τον κόσμο.


Εμφανίστηκαν κατά σειρά: τμήμα “Baby music”, τμήμα μουσικού νηπιαγωγείου, τμήμα μουσικής προπαιδείας, προκαταρκτική χορωδία (υπεύθυνη συνόλων – διδασκαλία η μουσικολόγος - μουσικοπαιδαγωγός Έφη Φαρμάκη) και στη συνέχεια η παιδική χορωδία “musicArte” και η μικτή χορωδία “musicArte”. Τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης. Στην εκδήλωση, που παρουσίασε ο χορωδός Κώστας Κυριλλίδης, ο καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. κ. Σταύρος Αυγολούπης ανέπτυξε το θέμα «Η ζωή των άστρων και το Άστρο της Ζωής», και ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου – ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Βασίλειος Παπανικολάου «κατέθεσε» τις σκέψεις του για «Το Άστρο της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού».
Με τη σειρά του ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου – ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Βασίλειος Παπανικολάου υπενθύμισε: «Μαρτυρίες για το άστρο της Γεννήσεως από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο. Το φυσικό και το υπερφυσικό κινούνται σε μία αλληλουχία. Μάγοι χαρακτηρίζονται οι μορφωμένοι, οι επιστήμονες της εποχής. Ο Μεσσίας ήταν η προσδοκία των Εθνών. Ο αστέρας της Γεννήσεως μίλησε στην καρδιά, ήταν κάτι υπερφυσικό, άγγελος Θεού. Οι πατέρες της Εκκλησίας δεν είχαν ποτέ τη διάθεση να έλθουν σε ρήξη με τους επιστήμονες. Μοναδικότητα αυτού του αστέρος. Υπήρξε κάτι το θαυμάσιο μέσα στην καρδιά μας. Να φανερωθεί και στην καρδιά όλων μας και να μην σβήσει ποτέ στη ζωή μας...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass