Οι έφεδροι αξιωματικοί Λάρισας στην Ελάτεια

Υποδοχή από τον δήμαρχο Κ. Κολλάτο * Επισκέφθηκαν το Μουσείο Οικογένειας Συρμακέζη

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2018 13:12

Τη γραφική Ελάτεια επισκέφθηκε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Απόστολο Βερέμη και τα μέλη της διοίκησης Θωμά Αγγελακόπουλο και Μιχάλη Φωκά. Τα μέλη του Συνδέσμου υποδέχτηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος είναι και εκείνος έφεδρος αξιωματικός.

Αρχικά παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ελάτειας ιερουργούντος του ιερέα του χωριού αρχιμανδρίτη π. Πορφύριου.

Στον ιερό ναό ο κ. Απόστολος Βερέμης ευχαρίστησε όλους για τη φιλοξενία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του δημάρχου κ. Κ. Κολλάτου τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά και συνεχή στήριξη στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Επίσης ο Σύνδεσμος προσέφερε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη. Εκεί ο καθηγητής κ. Κώστας Συρμακέζης και η σύζυγός του Δέσποινα, τους ξενάγησαν στους χώρους του Μουσείου, με ιδιαίτερη αναφορά στην τοπική ιστορία, τα αντικείμενα που φιλοξενεί το Μουσείο για την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και αιώνες.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση σε ταβέρνα του χωριού. Εκεί ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος απένειμε στον Σύνδεσμο αναμνηστική γυάλινη πλακέτα όπου πάνω της είναι χαραγμένος ο χάρτης του Δήμου Τεμπών καθώς και αναμνηστικά γούρια για το 2019 σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου. Επίσης δόθηκε και τουριστικό υλικό και βιβλία που έχουν θέμα με τον Δήμο Τεμπών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Βερέμης ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ελάτειας κ. Αντώνη Γκανάτσιο ο οποίος είναι και εκείνος έφεδρος αξιωματικός και μέλος του Συνδέσμου, τον πρόεδρο του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας κ. Λάμπρο Ζάρρα, το ζεύγος Συρκακέζη και τους πολίτες για την πολύ ζεστή φιλοξενία. Εντυπωσιάστηκαν από την Ελάτεια και δήλωσαν ότι και πάλι θα επισκεφτούν το γραφικό χωριό.

Τέλος ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας κ. Βασίλειος Γιακοβής προσέφερε στους φιλοξενούμενους το βιβλίο του «Η Ελάτεια Λάρισας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass