Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Από εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους του «Αριστέα» Γιάννουλης

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2018 15:36

Η Δομή Γιάννουλης του Παραρτήματος Α.μεΑ. Λάρισας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Aναπηρία οργάνωσε και υλοποίησε διάφορες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Ειδικότερα μέσω συμβολικής δράσης στην Κεντρική πλατεία της πόλης διέδωσε το μήνυμα της ημέρας «όλοι διαφορετικοί… όλοι ίσοι».

Η προϊσταμένη Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Κωτούλα Αλεξία, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας για τον σκοπό της Δομής, τα προγράμματα και τις δράσεις της ενώ συμμετείχαν ενεργά και δύο εκπαιδευόμενες, η Αγγέλα και η Γιούλη μιλώντας στον «αέρα» για την καθημερινή τους ζωή στη Δομή. Υλοποιήθηκε στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας το πρόγραμμα «Ενημέρωσης –Ευαισθητοποίησης Μαθητών» από τις υπαλλήλους της Δομής Ελεωνόρα Κόκκινου, κοινωνικό λειτουργό και Βασιλική Ριζούλη, ψυχολόγο, το οποίο περιλαμβάνει διαδραστική συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις καθημερινές δυσκολίες των Ατόμων με Αναπηρία καθώς επίσης και την πηγή «διαφορετικών» συμπεριφορών, οι οποίες συχνά ερμηνεύονται ως «περίεργες». Τέλος μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης επισκέφτηκαν τη Δομή, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και ενημερώθηκαν για την καθημερινότητα στο σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass