"Χέρι βοηθείας" σε 700 άτομα του Δήμου Κιλελέρ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ «ΑΡΩΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 22:00

Ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων, μένουν μόνοι τους στα χωριά, καθώς τα παιδιά τους έφυγαν αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο μεν, αλλά το νεότερο χαρακτηριστικό του, είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, φεύγουν πλέον στο εξωτερικό για εργασία, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συχνή επίσκεψή τους στα πάτρια εδάφη.

Ετσι η εικόνα πολλών χωριών, με την απουσία νέων ανθρώπων, είναι απογοητευτική και ακόμη πιο τραγική είναι η εικόνα των ηλικιωμένων ανθρώπων που μένουν πίσω μόνοι, παλεύοντας με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, αλλά παράλληλα και των ατόμων που βιώνουν μεγάλες δυσκολίες λόγω αναπηρίας και οικονομικής δυσπραγίας και επίσης κατοικούν σε χωριά, ενεργοποιήθηκε από το 2013 μια ομάδα γυναικών, στη Νίκαια. Αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία αυτό το κοινωνικό πρόβλημα, αγωνίζεται να βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να ελαφρύνει το βάρος που κουβαλούν και να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού στην κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται στις 52 κοινότητες- οικισμούς, του Δήμου Κιλελέρ, χωρίς καμία κρατική στήριξη στο έργο του, και είναι ο γυναικείος φιλανθρωπικός όμιλος «Αρωγή Αλληλεγγύη» του Δήμου Κιλελέρ.

Όπως αναφέρει στην «Ε» η αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Βάνα Χλιάπη Γκουνιαρούδη, ενισχύουν ανά διαστήματα (περί τις πέντε φορές το χρόνο) τις ανάγκες αυτών των ατόμων σε τρόφιμα, ενώ παράλληλα σαν να είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, τους παρέχουν βοήθεια για ιατρικές εξετάσεις και σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο όμιλος, οι αριθμοί «μιλούν» μόνοι τους: Στηρίζει εδώ και χρόνια, περί τα 700 άτομα, εκ των οποίων το 70% είναι ηλικιωμένοι με οικονομικά προβλήματα, που ζουν μόνοι τους. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια ακόμη αποστολή του, την καθιερωμένη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για τις γιορτινές μέρες, που αποδείχθηκε γι άλλη μια φορά σωτήρια, για πολλά σπίτια στο δήμο Κιλελέρ.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από εταιρείες, απ όλη την Ελλάδα και παραδόθηκαν σε 250 οικογένειες. Να σημειωθεί ότι η επιλογή των ατόμων που λαμβάνει βοήθεια, γίνεται μετά από επιτόπιους ελέγχους των μελών του ομίλου στα σπίτια τους, όπου διαπιστώνεται η κατάστασή τους.

Στο πλαίσιο της παραπάνω παροχής, κάθε δικαιούχος παρέλαβε από μια κούτα τρόφιμα μακράς διάρκειας βάρους 20 περίπου κιλών, 3 κιλά κάστανα, 2,5 κιλά κρέας, 2 κιλά τυρί φέτα, 0,5 κιλό τυρί γκούντα και 750 γρ. γιαούρτι .

Το κάθε κιβώτιο περιείχε 25 είδη (λάδι γάλα αλεύρι ζάχαρη ζυμαρικά, όσπρια κονσέρβες σάλτσες κομπόστες ελιές χαλβά μερέντα μαρμελάδα ρύζι χυμό λεμόνι, ξύδι κ.ο.κ.) Όλα τα τρόφιμα είναι δωρεά των επιχειρήσεων παραγωγής τους .

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του γυναικείου Ομίλου, «Αρωγή Αλληλεγγύη» απαρτίζεται από τις εξής: Πρόεδρος κ. Μαρίνα Παπαντάκου-Καντώνια, αντιπρόεδρος κ. Βάνα Χλιάπη Γκουνιαρούδη, Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Βικτωρία Πατσίδου, Γραμματέας κ. Σοφία Ζιώγα-Κουτσαμπέλα, ταμίας κ. Ευαγγελία Τσιλούλη και μέλη η κ. Σοφία Κατυσιανούλη και η κ. Βασιλική Παπαγιανοπούλου.

Το διοικητικό συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα στους νέου που επιθυμούν να συμβάλλουν στο έργο του Ομίλου και να εγγραφούν μέλη. Η οικονομική συνδρομή των μελών του, είναι 10 ευρώ το χρόνο.

  

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass