Τρέχουν για τα απαραίτητα την τελευταία στιγμή

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΜΟΝΩΤΙΚΑ, ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ, ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΥΑΡΙΑ – ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 22:30
«Οι αλυσίδες θέλουν προετοιμασία και καλή συμπεριφορά» λέει ο Μάκης Αγγλόπουλος «Οι αλυσίδες θέλουν προετοιμασία και καλή συμπεριφορά» λέει ο Μάκης Αγγλόπουλος

Ιδιαίτερα αυξημένο και απόλυτα δικαιολογημένο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για αγορά προϊόντων που σχετίζονται με την προφύλαξη από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Το χιόνι και η θερμοκρασία πέφτουν για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πολλοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στα καταστήματα για να προμηθευτούν όσα χρειάζονται. Αλυσίδες για τα λάστιχα των αυτοκινήτων, μονωτικά για τις σωληνώσεις, αντιψυκτικά, προστατευτικά για τα λουλούδια, ισοθερμικά, κάλτσες, γάντια, σκουφιά, σοκολάτες, σταφίδες μα και… κονιάκ ήταν ψηλά στη λίστα των αγορών οι οποίες για μια ακόμα φορά γίνονται τελευταία στιγμή. Γνήσια ελληνική παράδοση… Η «Ε» έκανε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης καταγράφοντας τις απόψεις των καταστηματαρχών αλλά και τις τιμές των παραπάνω προϊόντων.

*Ο Μάκης Αγγλόπουλος διατηρεί κατάστημα με είδη αυτοκινήτου. Αυτές τις ημέρες βλέπει αύξηση ζήτησης στις αλυσίδες, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έχει ένα αρνητικό στοιχείο. «Είναι μεγάλο μειονέκτημα να προμηθεύεσαι τελευταία στιγμή τις αλυσίδες. Οι περισσότεροι μάλιστα προσπαθούν να τις βάλουν πρώτη φορά όταν βρεθούν στα χιόνια και χωρίς να έχουν κάνει καμία πρόβα. Επόμενο είναι να υπάρχουν λάθη και απογοήτευση».

Για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται πάνω στο χιόνι οι οδηγοί λέει πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες κινήσεις, τα φρεναρίσματα, τα σπρινιαρίσματα. Να αφαιρούνται όταν δεν πατάνε σε χιόνι και να καθαρίζονται μετά τη χρήση τους, με καθαρό νερό για να φεύγει το αλάτι από πάνω τους.

Σχετικά με τις επιλογές και τις τιμές: στις αλυσίδες οι επιλογές αρχίζουν από τα 35 ευρώ και πάνω πάντα ανάλογα με το νούμερο του ελαστικού. Στο πανί οι τιμές αρχίζουν από 40 ευρώ, ενώ τέλος υπάρχει και η νέα λύση με τα πλαστικά ζωνάρια. «Όλα ανθεκτικά είναι» τονίζει ο κ. Αγγλόπουλος «αρκεί να γίνεται σωστή χρήση».

*Ο Νίκος Ζησόπουλος έχει μαγαζί με είδη κιγκαλερίας. Την τελευταία εβδομάδα, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν και οι προβλέψεις για πτώση της θερμοκρασίας βλέπει αυξημένο ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα σε: υαλοβάμβακα για σωλήνες αερίου και ρολόγια νερού (στοιχίζουν από 3,5 -5 ευρώ το μέτρο), προστατευτική μεμβράνη για τα λουλούδια (40-60 λεπτά του ευρώ), μόνωση για υδραυλικούς σωλήνες (στοιχίζουν 1-2, 5 ευρώ το μέτρο), αντιψυκτικά για ηλιακούς θερμοσίφωνες (2,5 ευρώ το λίτρο και 4λιτρο μέχρι 9 ευρώ), πλαστικά φτυάρια χιονιού (8-12 ευρώ), νάιλον (στοιχίζει 3-5 ευρώ το κιλό) αλλά και αεροστόπ μονώσεις για τις πόρτες (1-3 ευρώ). «Από τη στιγμή που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία αισθητά αλλά και οι πρώτες νιφάδες χιονιού, αυξάνει η κίνηση» λέει συγκεκριμένα.

*Ο Νίκος Μπαρτζώκης διαθέτει κατάστημα με τα πάντα γύρω από τον εξειδικευμένο ρουχισμό. Πόσο μάλιστα τώρα που ο καιρός δείχνει τα δόντια του. «Τώρα είναι και ο δικός μας καιρός να αυξήσουμε λίγο την πελατεία μας» λέει.

Ισοθερμικά μπλουζάκια κολάν από 10 ευρώ το κάθε κομμάτι, γάντια και σκουφιά από 4-5 ευρώ, αρβυλάκια από 20-25 ευρώ, γαλότσες από 10 ευρώ και φυσικά χοντρές κάλτσες.

*Αύξηση παρατηρούν και οι καταστηματάρχες με ψιλικά είδη στις σοκολάτες, στις σταφίδες και στο κονιάκ. Όλα για λίγη ζεστασιά…

 

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass