Τα Θεοφάνεια στον ν. Λάρισας

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

Με μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λάρισα και ειδικότερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων. Στις 10.30 π.μ. ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει η έξοδος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Γέφυρα του Πηνειού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης καλεί αρχές και πολίτες, μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, στη δεξίωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Έτσι από τις 10 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος στις οδούς:

Στην οδό Γεωργιάδου, από την οδό Ζωοδόχου Πηγής έως τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, από τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου έως την οδό Αρχιεπισκόπου Δωροθέου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην οδό Μανωλάκη, από τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου έως την οδό Ηφαίστου. Στην οδό Μητροπολίτη Μελετίου, από την οδό Κενταύρων έως την οδό Μανωλάκη. Στην οδό Πολυκάρπου, σε όλο το μήκος της. Η κίνηση των οχημάτων προς έξοδο - είσοδο πόλεως θα πραγματοποιείται ως εξής: Για τα βαρέα οχήματα, μέσω των οδών Σανδράκη και Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή οδός). Για τα λοιπά οχήματα, μέσω των οδών Αρχιεπισκόπου Δωροθέου και Αθήνας.  

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Με κάθε επισημότητα θα γιορτασθούν τα Άγια Θεοφάνεια στον Δήμο Αγιάς.

Οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στις 10.30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων Αγιάς για τη Δημοτική Ενότητα Αγιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δήμητρας για τη Δημοτική Ενότητα Λακέρειας και στο λιμάνι Στομίου, στη θέση «Φάρος», για τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών. Για τη Δημοτική Ενότητα Μελιβοίας θα γίνει στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, στις 12 το μεσημέρι, με προσέλευση επισήμων στις 11.45 π.μ.

Επίσης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσουπιάς ανακοινώθηκε ότι τελετή Αγιασμού των Υδάτων θα γίνει και στο λιμανάκι της Κουτσουπιάς, στις 11.30 π.μ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 10.00 π.μ. συγκέντρωση των επισήμων στο κτίριο του ΚΑΠΗ Νίκαιας και μετάβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων χοροστατούντος του π. Αριστείδη Οικονόμου και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του σιντριβανιού της Κεντρικής πλατείας. Παρόμοιες τελετές θα γίνουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος καλεί αρχές και πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.

ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Ο Eξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων θα γιορτάσει με μεγαλοπρέπεια και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη γιορτή των Θεοφανείων, αύριο Κυριακή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει ιερά πομπή στους δρόμους του οικισμού και θα ακολουθήσει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Στη συνέχεια ο Εξωραϊστικός Σύλλογος θα προσφέρει κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass