«Αγρίεψε» η «Σοφία» στην επαρχία Ελασσόνας

ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 15:52

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Άγριες οι διαθέσεις του βαρομετρικού χαμηλού (…της γνωστής «Σοφίας») από χθες το πρωί στην επαρχία Ελασσόνας και όχι μόνο.

Οι χιονοπτώσεις ξανάρχισαν και όσο περνούσε η μέρα εντάθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα, σε συνδυασμό και με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Πυκνό και συνεχές χιόνι και στην πόλη της Ελασσόνας, κυρίως από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Το θερμόμετρο χθες μέσα στην πόλη «έπαιξε» μεταξύ 0 και –5 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικό είναι πως χθες το μεσημέρι στο Λιβάδι το θερμόμετρο έδειχνε -8 βαθμούς, με ό,τι αυτό σήμαινε για τις θερμοκρασίες της νύχτας που θα ακολουθούσε. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με προσοχή, ενώ η κίνηση για τους πεζούς στους δρόμους ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Το ΚΤΕΛ Λάρισας δεν πραγματοποίησε όλα τα δρομολόγιά του για τα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Παρά την έντονη χιονόπτωση, το ευαίσθητο πέρασμα της Μελούνας (στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης) και το επαρχιακό οδικό δίκτυο παρέμειναν ανοιχτά, αφού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν έδιναν «μάχες» και συνέχισαν ακατάπαυστα το έργο τους. Και όλα αυτά σε συνδυασμό και με τις άσχημες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις επόμενες ώρες, που κάνουν λόγο για νέες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα. Με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας ζητείται από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, να χρησιμοποιούν αλυσίδες και να μην αφήνουν τα οχήματα σε σημεία που εμποδίζουν το έργο των συνεργείων που εργάζονται στους δρόμους. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Ελασσόνας έχει αλάτι αποχιονισμού στα παλαιά Σφαγεία της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και από τους πολίτες για να αντιμετωπιστεί χωρίς πρόβλημα ο παγετός που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass