Το δωμάτιο της ζωντοχήρας... Ρετρό Ιστορίες

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2019 12:14 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιαν 2019 12:32

1957: Ρεκόρ αφηρημάδας1957 2

Με τους ξεχασιάρηδες ασχολούταν η εφημερίδα τέτοιες ημέρες πριν από περίπου 61 χρόνια. Σύμφωνα με το αντίστοιχο ρεπορτάζ λοιπόν ο ένας Λαρισαίος ξέχασε ανοιχτό το μαγαζί του και πήγε σπίτι να κοιμηθεί. Όμως η νυχτερινή αστυνομική περίπολος το αντιλήφθηκε και πήγε στο σπίτι να βρει τον καταστηματάρχη. Τον σήκωσε και πήγαν όλοι μαζί στο μαγαζί για να κλειδώσει και να ξαναφύγει.

Σε μια άλλη περίπτωση ένα σπίτι στην πόλη έμεινε ξεκλείδωτο για δύο ημέρες ενώ την ίδια ώρα οι ένοικοι είχαν φύγει για ταξίδι. Τη γκέλα όμως την έκανε η υπηρέτρια που φεύγοντας τα αφεντικά της, έφυγε κι εκείνη για το χωριό. Έλα όμως που ξέχασε να κλείσει και την πόρτα.

Σε μια τρίτη περίπτωση ένας χωρικός ξέχασε στην οδό Τρικάλων ένα σάκο που μέσα περιείχε το ποσό των 60.000 δραχμών μεταξύ άλλων. Τα χρήματα μόλις τα είχε πάρει από την τράπεζα με μορφή Δανείου.

1969: Η ζωντοχήραSOSTO

Πικάντικη η ιστορία που μας έρχεται από το μακρινό 1969. Μια ζωντοχήρα λοιπόν είχε μετατρέψει σε ερωτική φωλίτσα ένα διαμέρισμα στην πλατεία τότε ΣΕΚ σήμερα Σταθμού. Η νεαρή κοπέλα από αυτήν την δραστηριότητα έπαιρνε ένα πολύ καλό μεροκάματο και την ίδια ώρα τα παράνομα ζευγαράκια έβρισκαν τον χώρο που έψαχναν. Όμως κάποια στιγμή η γειτονιά την κατάλαβε και ξεσηκώθηκε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τότε ξεκίνησε η παρακολούθησή της από τις αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «Το τι είδαν τα μάτια των αστυνομικών οργάνων καθ όλον το διάστημα αυτό, δεν περιγράφονται. Και τούτο διότι θα δημιουργηθούν νέα οικογενειακά δράματα. Η πελατεία ήτο ποικίλη. Ζευγάρια έγγαμων γυναικών μετά των φίλων του, έγγαμων ανδρών μετά των ερωμένων των, μηνστευμένα κορίτσια, χήρες, ζωντοχήρας και όποια άλλη κατηγορία υπάρχει».

Εδώ που τα λέμε είχε παράδοση η Λάρισα σε τέτοιες ιστορίες…

1983: Τα 100 βαφτιστήρια1983 1

Τέτοιες μέρες πριν από 35 χρόνια κάπου στην Αγιά στρωνόταν ένα τεράστιο τραπέζι με 100 καλεσμένους. Το έκανε ο πρώην βουλευτής Τάκης Καρδαράς στο κέντρο Αιγόκερως και καλεσμένοι του ήταν τα 100 παιδιά που βάφτισε. Ήταν μια αφορμή να επικοινωνήσει με όλους αυτούς. Όλα προέρχονταν από 65 μυστήρια γάμου αλλά και άλλους φίλους του. Τα 48 ήταν κορίτσια και τα 52 αγόρια. Μοιρασμένα πράγματα…

«Ορισμένες από τις κουμπαριές αυτές» έλεγε ο πρώην βουλευτής στην «Ε» της εποχής πως «δημιουργήθηκαν σε χρόνια δύσκολα και σκληρά όπως στον πόλεμο, στην κατοχή, στον ΕΛΑΣ, στον εμφύλιο πόλεμο και στη Μακρόνησο. Ήταν το επιστέγασμα της απλής φιλίας, αλληλοεκτίμησης και αγάπης ανάμεσά μας. Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πως οι κουμπαριές αυτές ήταν προϊόν συναλλαγής, λόγω της μετέπειτα ανάμιξής μου στην πολιτική. Κι αυτό γιατί σε ανύποπτο χρόνο από το 1937 άρχισα να βαφτίζω και συνεχίζω ακόμα παρά το γεγονός πως αποσύρθηκα από την πολιτική» διευκρίνιζε.

Επιμέλεια Κώστας Γκιάστας

email kg@eleftheria.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass