Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

ΠΛΗΘΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 22:34

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα ο εορτασμός των Θεοφανείων με εκατοντάδες πολίτες, παρά το τσουχτερό κρύο, να παρακολουθούν την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πηνειό.

Η θεία λειτουργία των Θεοφανείων και ο μέγας αγιασμός των υδάτων τελέσθηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Ακολούθησε η έξοδος από τον μητροπολιτικό ναό με την πομπή να κατευθύνεται στη Γέφυρα του Πηνειού, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ενώ τέσσερις πολίτες αψηφώντας το κρύο βούτηξαν για τον σταυρό που ανέσυρε τελικά ο 22χρονος Λαρισαίος, φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, Χρ. Νάρης.
Ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, εξηγώντας την απόφασή του να βουτήξει στο ποτάμι τόνισε πως «το είχα αποφασίσει και παρά το κρύο θα το έκανα».
Με τον μητροπολίτη Ιερώνυμο αναγνωρίζοντας «τη γενναιότητα, το μεγαλείο ψυχής και την τόλμη του 22χρονου» που παραδειγμάτισε «με την πράξη του να πέσει το ποτάμι» ευχήθηκε «ο Βαπτιστής Χριστός να φωτίζει τις διάνοιες και τις καρδιές όλων, έτσι ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και να καθοδηγούμαστε σε έργα αγαθά υπέρ του τόπου μας, υπέρ της πατρίδας μας υπέρ της κοινωνίας μας και γενικά για το καλό του καθενός». Ενώ στο γραπτό μήνυμά του ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος κατέληγε σημειώνοντας ότι «τα Άγια Θεοφάνεια ας αποτελέσουν την αφορμή γνωριμίας μας με τον αποκαλυπτόμενο Θεό και υπεύθυνης ανταπόκρισης στο δικό Του κάλεσμα».
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Με αφορμή τον εορτασμό ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του τόνισε ότι «είναι μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας και την ορθοδοξία. Το 2019 είναι ένα έτος κομβικό  και στο οποίο πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η εθνική ενότητα.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, όλο το πολιτικό προσωπικό ότι πολλά περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.
Εύχομαι το 2019 να είναι ένας χρόνος από τον οποίο θα βγούμε οριστικά από τη λιτότητα, ένας χρόνος της αναγέννησης της πατρίδας μας». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass