ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μας θέλουν μισοάνεργους- μισοεργαζόμενους…

* Δύο συγκεντρώσεις στις μεγάλες πλατείες της Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2015 8:13

 

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Στους δρόμους, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μνημονιακά μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή και που αποτελούν απόρροια των συμφωνιών με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα σήμερα οργανώνονται δύο συγκεντρώσεις, μία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου και μία στις 8 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον δημόσιο τομέα.

Σε μπαράζ συνεντεύξεων προχώρησαν χθες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τους Συνταξιούχους, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στον Δημόσιο Τομέα εξηγώντας τους λόγους των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλά και της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί.

ΕΚΛ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Επισημαίνοντας εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου ότι η Ελλάδα έχει πλούτο, που όμως βρίσκεται στα χέρια των ολίγων ο γενικός γραμματέας του ΕΚΛ κ. Πάρις Λιόλιος απηύθυνε κάλεσμα στην εργατική τάξη, και τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους, να συνταχθούν με το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν στις 8 το βράδυ στη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας.

«Το είχαμε προβλέψει, θα τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Λιόλιος, καθώς όλα ήταν μία παγίδα και αποτέλεσαν έναν εγκλωβισμό. Και το «ναι» και το «όχι», έγιναν τελικά ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο…

Και συνέχισε: «Το Ε.Κ.Ν. Λάρισας καλεί την εργατική τάξη του νομού, τους συνταξιούχους που τους οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες να μην εγκρίνουν τη νέα συμφωνία, με τον ενωμένο αγώνα τους να πουν όχι στο νέο βάρβαρο 3ο μνημόνιο και στα νέα ακόμα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα!

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας μπορούμε να στηριζόμαστε!

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

* Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

* Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!

* Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!

* Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!

* Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Οι εργαζόμενοι, κατέληξε ο γ.γ. του ΕΚΛ, πρέπει τώρα να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ώστε να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!»

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Καλώντας τους δημόσιους υπαλλήλους σε απεργία και σε συγκέντρωση το πρωί στις 10.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου, επίσης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου θα κάνει λόγο για μια ανανέωση των μνημονίων επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι μπροστά σε όλα αυτά δεν μπορούν να μένουν θεατές.

«Μετά από έξι περίπου μήνες διαπραγματεύσεων, θα τονίσει, οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης

Η Κυβέρνηση, με τη συμφωνία που διαμόρφωσε και υπέγραψε αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων.

 Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, κατέληξε, να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σήμερα Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου».

ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ - Δημοσίου άσκησαν σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και κάλεσαν όλους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν τον λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015).

Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων, χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα, ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων – εφοπλιστών - μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας μπορούμε να στηριζόμαστε!

Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass