Στη φυλακή και δεύτερος για τη ληστεία της Γιάννουλης

*ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 22:25

Στη φυλακή οδηγήθηκε (εκ νέου) και δεύτερο άτομο για υπόθεση ληστείας που είχε σημειωθεί στη Γιάννουλη σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων, μετά και την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Η ληστεία έγινε τον Αύγουστο του 2015 και ενάμιση μήνα μετά συνελήφθησαν δύο από τους δράστες. Και οι δύο παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι μέχρι που έγινε το πρώτο δικαστήριο (τον Ιανουάριο του 2017). Ο ένας καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξης και έξι μήνες και επέστρεψε στη φυλακή. Ο δεύτερος όμως τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκισης και δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση που άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό για την πράξη της απλής συνέργειας στη ληστεία χωρίς να μετατρέπει ή να αναστέλλει την ποινή. Απόφαση που τον οδήγησε ξανά σε κατάστημα κράτησης.

Εκείνο το βράδυ του Αυγούστου το ζευγάρι συνταξιούχων του ΟΓΑ έζησε τρομακτικές σκηνές. Οι ληστές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τα δικαστήρια, έπιασαν στον ύπνο το ανδρόγυνο αφού το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία κοντά στο γήπεδο της περιοχής. Οι ληστές παραβίασαν με λοστό την κύρια είσοδο του σπιτιού και φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια, ακινητοποίησαν το ανδρόγυνο δένοντας τα χέρια τους με πλαστικούς σφιγκτήρες. Παράλληλα τους έκλεισαν το στόμα με τα χέρια τους, προκειμένου να μην φωνάξουν για βοήθεια.

Με λεκτικές απειλές απαιτούσαν επίμονα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν σε εμφανή θέση στο υπνοδωμάτιο. Δεν το πέτυχαν όμως και αναγκάστηκαν να πάρουν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο. Το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα το ζευγάρι ηλικιωμένων έλυσε τα δεσμά και αμέσως κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Ο δεύτερος άνδρας, που οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, είχε ρόλο συνεργού που ενημέρωνε τηλεφωνικά τους ληστές, ενώ ήταν σε κοντινή απόσταση.

 

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass