Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτά η συνοικία Παπασταύρου

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 16:30

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία Παπασταύρου.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρος Καφφές με την εκπρόσωπο της εταιρείας "ΛΑΤΕΚΑΤ Σούρλας Ανώνυμη Βιομηχανική Τεχνική Εταιρεία". Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000€ και το συμβατικό ποσό 291.312,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ. Στη συνοικία Παπασταύρου θα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης σε μία φάση σε όλες τις οδούς, εκτός από την οδό Καλοδίκη, στην οποία έχει ήδη αντικατασταθεί το δίκτυο.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης. Πρόκειται να αντικατασταθούν 2.480μ. δικτύου ύδρευσης και οι παλιές παροχές υδροδότησης των ακινήτων. Οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης θα αντικατασταθούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς διατομών Φ90, Φ110 και Φ160 16atm. Επίσης όπου απαιτείται λόγω εμποδίων, για την ομαλή διέλευση του αγωγού, θα τοποθετηθεί χαλυβδοσωλήνας με εξωτερική μόνωση με λιθανθρακόπισσα και φύλλα πολυαιθυλενίου και εσωτερική μόνωση με εποξειδική ρητίνη. Όπου είναι απαραίτητο θα τοποθετηθούν δικλείδες (τουλάχιστον GGG40) συρταρωτές ελαστικής έμφραξης ονομαστικής πίεσης 16 atm, για τη σωστή λειτουργία του δικτύου. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέες παροχές ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο, διατομής Φ50 στα νέα δίκτυα.

Εφόσον απαιτηθεί, θα κατασκευαστεί και ορατό δίκτυο για την προσωρινή υδροδότηση των κτιρίων, μέχρι την ολοκλήρωση του δικτύου. Οι νέοι αγωγοί θα κατασκευαστούν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των κτιρίων. Τα παλαιά δίκτυα θα καταργηθούν και θα απομονωθούν. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης και των παροχών θα ακολουθήσουν εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των οδών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass