Τα... κακώς κείμενα της Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 13:02

*O Γεωργάκης Ολύμπιος (1772-1821) ήταν αρματολός, Φιλικός, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης εκ Λιβαδίου Ελασσόνας, από τους πιο άξιους συνεργάτες του Αλεξάνδρου Υψηλάντη κατά τον Αγώνα στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.

Σκοτώθηκε κατά την πολιορκία της Μονής Σέκου από τους Τούρκους, όταν ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη, για να μην πέσουν, αυτός και οι σύντροφοί του, στα χέρια των Τούρκων.GeorgakisGeorgakis

Η προτομή του, υπάρχει στην τρίγωνη πλατεία της Λάρισας. Εδώ και κάμποσα χρόνια όμως το όνομά του Ολύμπιου έχει σβηστεί. Έχει χαθεί. Καλό θα είναι να φροντίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να το βάλουν στο πρόγραμμα. Τόσα πρόσφερε στον τόπο. Ας μπει μια όμορφη πινακίδα.

*Επί της 28ης Οκτωβρίου κάποιος ανακάλυψε μια τρύπα. 28 HSΑν κοιτάξετε καλύτερα όμως δεν είναι μια απλή τρύπα αλλά υπάρχει κι ένα καπάκι από φρεάτιο από κάτω. Δύο εξηγήσεις υπάρχουν. Ή το άφησαν επίτητες κενό για να ξέρουν που είναι το καπάκι αλλά το κενό θα πρέπει να είναι μικρότερο καθώς τα δίκυκλα κινδυνεύουν ή κάποιος κατά λάθος έριξε παραπάνω πίσσα σε κείνο το σημείο καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος. Πράγμα που σημαίνει πως για να ανοίξει θέλει πάλι σκάψιμο.

*Είναι ο πεζόδρομος στο Φρούριο.HROO Μπροστά από το ηρώο της πόλης. Αρκετά τουβλάκια έχουν φύγει από τη θέση τους και σε αρκετά σημεία υπάρχουν κενά και μάλιστα μεγάλα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός θα ξεκινήσουν και οι βόλτες των ηλικιωμένων, μαμάδων με καρότσια αλλά και μικρών παιδιών. Κρίμα να δυσκολεύονται αυτές οι ομάδες συμπολιτών.

*Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στο θέμα των εγκαταστάσεων της υγείας είναι τεράστια.PSIKTHS GNL Εμείς ωστόσο εντοπίσαμε ένα μικρό που αν λυθεί δίνει μια σταγόνα στον… ωκεανό του ζητήματος. Ο ψύκτης που βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δεν δουλεύει. Είναι χαλασμένος.

Επιμέλεια Κώστας Γκιάστας

Email kg@eleftheria.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass