Αναβαθμίζονται 43 παιδικές χαρές στον Δήμο Κιλελέρ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2019 15:10

Υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε το έργο αναβάθμισης 43 παιδικών χαρών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 221.000 ευρώ και από τον Δήμο Κιλελέρ με το ποσό των 167.268,80 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 388.268,80 ευρώ (με ΦΠΑ 24%).

Οι παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστούν είναι σήμερα κενές από όργανα, διότι αυτά έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Κάθε χώρος παιδικής χαράς θα περιλαμβάνει τα παρακάτω: Κούνια μεικτής χρήσης τριθέσια (1 νηπίων και 2 προνηπίων), τραμπάλα διθέσια και τσουλήθρα πύργος.

Σχετικά ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι πήραμε μια δύσκολη απόφαση για την αποξήλωση των υφιστάμενων παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Υποχρεωθήκαμε να το πράξουμε προτάσσοντας τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σας θυμίζω ότι η πολιτεία με νόμο της, περιγράφει με σαφήνεια τις προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών. Άμεσα όμως ξεκινήσαμε τη διαδικασία για δημιουργία νέων που θα τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, συντάξαμε τις ανάλογες μελέτες και υπογράψαμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι το καλοκαίρι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε παιδικές χαρές ασφαλείς και καλαίσθητες».

Να σημειωθεί ότι επιστασία για την πρόοδο των έργων έκανε ο δήμαρχος στην παιδική χαρά Νέας Λεύκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Σ. Καλέτσιο, Ι. Μπακαλόπουλο, Α. Ρεντζιά και Χ. Χατζούλη, από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γ. Ντάπα καθώς και από μέλη της αναδόχου εταιρείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass