Παράσταση διαμαρτυρίας Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Λάρισας

Αύριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 15:22

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη στις το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας, με αίτημα «την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων».

Εξάλλου, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., οργανώνει ανοιχτή σύσκεψη Σωματείων και εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εδώ και τώρα απαιτούμε με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα φέρει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πρόταση για την τροποποίηση είναι η εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τώρα η κυβέρνηση έχει και το «μαχαίρι και το πεπόνι». Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass