«Στόχος η διαμόρφωση εργατικού ρεύματος μαχητικής αντιπολίτευσης»

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΝΤΟΥΡΟ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:00

«Βασικός πολιτικός μας στόχος ενόψει και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου είναι η διαμόρφωση ενός αντικαπιταλιστικού, εργατικού ρεύματος μαχητικής αντιπολίτευσης που θα συγκρουστεί και θα υπονομεύσει τις κύριες κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ως βασική προϋπόθεση να ζήσει καλύτερα η εργαζόμενη πλειοψηφία» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», Στάθης Ντούρος.

Μέλη της Αριστερής Παρέμβασης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερ. Εφημερίδων Θεσσαλίας, παρουσίασαν την προγραμματική διακήρυξη της κίνησης ενόψει και των περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου αλλά και τον επικεφαλής της κίνησης, τον γεωπόνο και περιφερειακό σύμβουλο Στάθη Ντούρο.

«Βασικός στόχος του περιφερειακού μας σχήματος» τόνισε εκ μέρους της παράταξης η Όλγα Σεβαστίδου «είναι η συμβολή στη συγκρότηση ενός πανελλαδικού ρεύματος εργατικής, αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής και αντικυβερνητικής πάλης που θα επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της «ομαλότητας» που ποθούν διακαώς να διατηρήσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης.

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή», μέσα από μία δεκάχρονη εμπειρία παρέμβασης στην Περιφέρεια, καθώς και σε κάθε μικρή και μεγάλη κοινωνική – πολιτική μάχη, έχει παλέψει αποτελεσματικά και θα συνεχίζει να παλεύει για να οικοδομούνται όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, τα οποία θα μπλοκάρουν τις επιδιώξεις υλοποίησης των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και της αντιλαϊκής πολιτικής τοπικού – κεντρικού κράτους, των τοπικών πολιτικών εκφραστών τους και των κυβερνήσεών τους.

Θα συνεχίσει να παλεύει για τη συγκρότηση λαϊκών οργάνων και την ενίσχυση τοπικών κινημάτων επιβολής των συμφερόντων της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, της κοινωνικής τάξης που παράγει τον πλούτο, δηλαδή των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των κοινωνικά «αόρατων και παραγκωνισμένων». Απευθυνόμενη στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης αριστεράς, θα αγωνιστεί για γη, ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερίες για όλο τον λαό».

Για να διευκρινίσει πως η επιλογή του επικεφαλής της παράταξης, Στάθη Ντούρου, έγινε μετά από συσκέψεις της Αριστερής Παρέμβασης σε κάθε νομό της Θεσσαλίας.

ΡΕΥΜΑ

«Τα τελευταία χρόνια» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ντούρος παρουσιάζοντας την προγραμματική διακήρυξη «όλοι οι αστικοί κύκλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική, πως το διαρκές “μάτωμα” του λαού είναι μονόδρομος, πως η μοναδική λύση είναι να διαχειριστούμε τη μιζέρια μας.

Το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ της προσήλωσης στο πλαίσιο της ΕΕ και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το μετουσίωσε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός στη χιλιοειπωμένη του ατάκα “με λίγα έκανα πολλά”. Ένα κάλεσμα ιδεολογικής πλύσης εγκεφάλου για να πειστεί η εργαζόμενη πλειοψηφία πως τη στιγμή που γύρω της η ντόπια και ξένη ολιγαρχία πλουτίζει με αμύθητα κέρδη, αυτή πρέπει να αποδεχτεί τη “μοίρα” της πως θα ζει στη διαρκή φτώχεια.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε πως ο λαός μας έδωσε και δίνει σκληρές μάχες ενάντια στο δοτό πλαίσιο ΕΕ, κεφαλαίου, κυβερνήσεων, με απεργιακούς αγώνες, με κλαδικές μάχες, με μάχες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Κυρίως όμως δεν ξεχνάμε πως στον κόσμο των τεράστιων τεχνολογικών και επιστημονικών δυνατοτήτων, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται όλοι, με ανθρώπινες συνθήκες, λιγότερο εργάσιμο χρόνο σε έναν κόσμο που θα αξιοποιεί τα επιτεύγματα για να βελτιώνει τη ζωή των πολλών και όχι να σωρεύει κέρδη στις τσέπες των λίγων, μετατρέποντας την εργαζόμενη πλειοψηφία σε μισθωτούς ή και άμισθους δούλους».

«Βασικός πολιτικός μας στόχος» υπογράμμισε ο κ. Ντούρος «ενόψει και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου είναι η διαμόρφωση ενός αντικαπιταλιστικού, εργατικού ρεύματος μαχητικής αντιπολίτευσης που θα συγκρουστεί και θα υπονομεύσει τις κύριες κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως βασική προϋπόθεση να ζήσει καλύτερα η εργαζόμενη πλειοψηφία.

Δε διεκδικούμε το χρίσμα ενός καλύτερου διαχειριστή. Παλεύουμε για τη συντριβή του πλαισίου που διαμορφώνει ο “Κλεισθένης”, τα ΕΣΠΑ και το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπικό κράτος. Εκτιμάμε πως στη δεκάχρονη παρουσία της η “Αριστερή Παρέμβαση” συνέβαλε στην ανάδειξη των αγωνιστικών αντιστάσεων, ενισχύοντας τον ανατρεπτικό και διεκδικητικό τους χαρακτήρα.

Μέσα από την ενίσχυση της εκλογικής καταγραφής της “Αριστερής Παρέμβασης”, διεκδικούμε τη βελτίωση της δυνατότητας των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων να διεμβολίζουν το σάπιο τοπίο της συναίνεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλο το αγωνιζόμενο δυναμικό που δώσαμε πλάι –πλάι μια σειρά μαχών να ενισχύσει και να συμβάλει στη διαμόρφωση αυτού του ανατρεπτικού ρεύματος».

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν μέλη της κίνησης από τη Θεσσαλία, μεταξύ των οποίων και ο Φάνης Γενηκομσίου, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος το 2010 όταν η «Αριστερή Παρέμβαση» συμμετείχε για πρώτη στις περιφερειακές εκλογές.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass