Δημοτική κίνηση από Βορειοηπειρώτες

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:06

Στην απόφαση συγκρότησης, τελικά, δημοτικής παράταξης η οποία θα μετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στον Δήμο Λαρισαίων φαίνεται πως προχωρούν μέλη του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέλη του Συνδέσμου πρωταγωνιστούν στην ίδρυση παράταξης ενώ εντείνονται οι επαφές για την οριστικοποίηση του εκλογικού σχήματος. Οι επαφές στοχεύουν στον συντονισμό δράσης που θα οδηγήσει στις προγραμματικές θέσεις αλλά και στην ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού, απόφαση που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να γίνει γνωστή στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου.

Εξέλιξη που -εφόσον τελικά η παράταξη «φθάσει» στις εκλογές με την κατάρτιση ψηφοδελτίου- θα σημάνει τη διαμόρφωση ενός νέου εκλογικού τοπίου καθώς στον ίδιο χώρο «στοχεύουν» και άλλες παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτικές».

Με τους πρωταγωνιστές της δημιουργίας νέας παράταξης να διευκρινίζουν στην «Ε» πως η πρωτοβουλία για το νέο εκλογικό σχήμα «ανήκει σε μέλη του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών και όχι στον ίδιο τον Σύνδεσμο» και πως «η δημοτική κίνηση θα είναι ακομμάτιστη αποφεύγοντας τους ακραίους χώρους» όπως επίσης «στην κίνηση δεν είναι απαραίτητο ότι θα μετάσχουν μόνο μέλη του Συνδέσμου».

Σημειώνοντας επίσης ότι ο ρόλος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών, «ως πολιτιστικός φορέας είναι διαφορετικός από τη δημοτική κίνηση που μεταξύ άλλων θα στοχεύσει στην αφύπνιση της κοινότητας». Παραπέμποντας στην επίσημη ανακοίνωση της παράταξης όπου θα παρουσιασθούν η προγραμματική διακήρυξη αλλά και ο επικεφαλής του συνδυασμού.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Να διευκρινισθεί ότι ο Σύνδεσμος, που εδρεύει στη Λάρισα, αριθμεί περί τα 500 μέλη ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου του Συνδέσμου η κοινότητα των Βορειοηπειρωτών ανέρχεται σε 2.000 και όλοι τους είναι δημότες Λάρισας.

Στις τελευταίες δράσεις του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και το μνημόσυνο που τελέσθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο «για τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης» όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, που με ανακοίνωσή του ευχαριστεί «τα μέλη και φίλους του Συνδέσμου όπως και τους εκατοντάδες πιστούς Λαρισαίους συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στην τελετή του μνημοσύνου.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα συγκινητική και φορτισμένη με εθνική περηφάνια, κάτι που οδήγησε τους άνω των πεντακοσίων πιστούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να ολοκληρώσουν την τελετή με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Η συγκινητική συμπαράστασή τους μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της κοινότητάς μας.

Η υποχρέωση της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας αλλά και του συνόλου του Ελληνικού Έθνους δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου και σε άλλες συναισθηματικές εκδηλώσεις, αλλά η θυσία του θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός προβληματισμού για μια ουσιαστική αντιμετώπιση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass