Κοπατσαραίοι επαρχίας Ελασσόνας

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 15:48

Ήταν ένα πραγματικό «ξεφάντωμα» ο ετήσιος χορός των Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας, μια ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά που «τράβηξε» έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Φαντασία».

Στην αρχή της βραδιάς εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα των Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας(με τη φροντίδα της Μαρίας Ζαψαλή και της Δήμητρας Τσάτσου), της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας(με χοροδιδάσκαλο την Εύη Ανδρέου) και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας(σε διδασκαλία Θανάση Ζιώγα), που ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Τζιόλας, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μεγάλη του παρουσία στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις του συλλόγου(δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος, ημέρες αιμοδοσίας, κ.ά.).

Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Κοπατσαραίων με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας των Βαγγέλη Πέγιου και Θανάση Σαμόλαδου(στο κλαρίνο) και τις γεμάτες παράδοση φωνές των Χρήστου Ντάγκαλα, Βαγγέλη Τόρη και Γιάννη Λίτσιου.

Στην ετήσια βραδιά των Κοπατσαραίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το «παρών» έδωσαν:

Ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ανέστης Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί από τους νομούς Λάρισας και Γρεβενών, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας, ο ποινικολόγος Ανδρέας Πάτσης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Κοπατσαραίοι με τις οικογένειές τους και φίλοι τους, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass