«Ερείπια η “επένδυση” της δημοτικής αρχής»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΡ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ Α. ΜΟΥΣΩΝ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 16:12

«Είναι κρίμα δημοτική περιουσία να μένει ανεκμετάλλευτη και να καταστρέφεται, πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι θα χρειαστεί ακόμη έναν γενναίο προϋπολογισμό χρημάτων για έξοδα αποκατάστασης και συντήρησης» τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με την παράταξη της Ρένας Καραλαριώτου και πρώην αντιδήμαρχος, Μάριος Ξηρομερίτης.

Αναλυτικότερα, με αφορμή την κατάσταση του ιστορικού κτιρίου Αβρ. Μουσών που πρόσφατα αγόρασε ο Δήμος Λαρισαίων, ο κ. Ξηρομερίτης σημειώνει ότι «σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ κόστισε στους Λαρισαίους Δημότες η επένδυση που επέλεξε να κάνει η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη στο νεοκλασικό κτίριο της Φαρμακίδου. Είναι σίγουρα πολύ υψηλό το αντίτιμο της επιλογής της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να διαφωνήσω ούτε με αυτή την επιλογή, οφείλω να καυτηριάσω το γεγονός ότι η περιουσία των δημοτών ρημάζει και υποβαθμίζεται από τις αποσπασματικές κινήσεις που έπραξε ο Δήμαρχος μέσα σε 5 χρόνια χωρίς σχέδιο και στρατηγική.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε ακούσει πολλά “θα” από τον Δήμαρχο και ενόψει εκλογών η Δημοτική αρχή άρχισε και τάζει για τα επόμενα 15 χρόνια που χρειάζεται να «ωριμάσει» και να υλοποιηθεί το «έργο» που δυστυχώς κανένας δημότης της Λάρισας δεν το βλέπει, από τη Μάνδρα και τη Φαλάνη έως την Κοιλάδα, τη Γιάννουλη και τις συνοικίες της πόλης!

Είναι κρίμα δημοτική περιουσία να μένει ανεκμετάλλευτη και να καταστρέφεται πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι θα χρειαστεί ακόμη έναν γενναίο προϋπολογισμό χρημάτων για έξοδα αποκατάστασης και συντήρησης. Δεν περισσεύουν τα χρήματα των Λαρισαίων. Θα έπρεπε κάθε ευρώ του Δήμου Λαρισαίων να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και να διαμορφώνει κλίμα ώστε να προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας και έμμεσα να αυξάνεται η τοπική οικονομία. Με αποσπασματικές κινήσεις ξοδεύουμε απλά χρήματα των φορολογούμενων που όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο αλλά ανοίγουν πληγές που συνιστούν οικονομική αιμορραγία.

Σας δείχνουμε λοιπόν τον δρόμο Δήμαρχε. Αφού δεν το έχετε αξιοποιήσει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον συμμαζέψτε το πριν διαλυθεί. Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτή την παρέμβαση θα μας αναλύσετε το «μεγάλο» όραμά σας που θα εκτελεστεί τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας με ένα “θα” καταλήγει ο κ. Ξηρομερίτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass