Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας η οδός Ασκληπιού

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΕΩΣ ΤΕΡΜΑ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 15:20

Ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες διαμόρφωσης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Ασκληπιού, από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με το τέρμα της οδού Ρούσβελτ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη χθες από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε.», Κων. Μπουλογιάννη. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με την οδό Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ΔΕΥΑΛ έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου Βάσω Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Γιοβρή, ο αναπλ. προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Κτιριακών Εργων και Αναπλάσεων, Μαρία Κωτούλα και ο εκ των μελετητών, Ηλ. Πνευματικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass