Ιερόσυλοι χρυσοθήρες «χτύπησαν» στη Δολίχη

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ!

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 22:00
Πολύτιμα αντικείμενα έψαχναν οι άγνωστοι που προσπάθησαν να μπουν στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ανοίγοντας τρύπα στο ιερό Βήμα Πολύτιμα αντικείμενα έψαχναν οι άγνωστοι που προσπάθησαν να μπουν στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ανοίγοντας τρύπα στο ιερό Βήμα

Ιδιαίτερη ανησυχία και δικαιολογημένη αναστάτωση προκαλεί απαράδεκτη ενέργεια άγνωστων «ιερόσυλων» που πιθανόν αναζητώντας αντικείμενα αξίας προχώρησαν στην… κατεδάφιση μέρους, εξωτερικά, του ιερού Βήματος του Αγίου Γεωργίου, στο Κοιμητήριο της Δολίχης Ελασσόνας!

Πιθανολογείται ότι οι άγνωστοι για την ώρα δράστες ανήκουν σε ομάδα «χρυσοθήρων», που δρούσε στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας πίσω της μόνο ζημιές.

Με χθεσινή τους ανακοίνωση - καταγγελία, το Τοπικό Συμβούλιο της Δολίχης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης προχώρησαν σε δημοσιοποίηση της ιερόσυλης πράξης, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να αυξήσουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή, στο μέλλον, παρόμοιων περιστατικών. Ακόμη, ενημέρωσαν τον Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να φροντίσει για την αποκατάσταση της προκληθείσας υλικής ζημιάς. Η όλη υπόθεση διερευνάται με προσοχή από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Η «Ε» επικοινώνησε χθες με τη Μητρόπολη Ελασσώνος, η οποία ήταν ήδη ενήμερη από τον τοπικό ιερέα για το ασυνήθιστο και κατακριτέο συμβάν.

Μάλιστα, ο ίδιος και με τη σύμφωνη γνώμη του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος το δήλωσε στο Α.Τ. Ελασσόνας, που έχει επιληφθεί σχετικά.

Τέλος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ε», προερχόμενες από εκκλησιαστικούς κύκλους, δεν περνά απαρατήρητο και προκαλεί αίσθηση πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα κρούσματα κλοπών σε ιερούς ναούς της Μητρόπολης Ελασσώνος (Ολυμπιάδα, Δομένικο, κ.α.), από «σπείρα» που στοχεύει στις εισπράξεις των εκκλησιών («παγκάρια»). 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass