«Ο δρόμος έγινε ρέμα και το ρέμα δρόμος!»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΑΝΝΑΣ ΜΑΓΑΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 22:02
Η πρόεδρος του Μακρυχωρίου κ. Αννα Μαγαλιού δείχνει τον δρόμο που μετατράπηκε σε χείμαρρο Η πρόεδρος του Μακρυχωρίου κ. Αννα Μαγαλιού δείχνει τον δρόμο που μετατράπηκε σε χείμαρρο

Τη μετατροπή ενός αγροτικού δρόμου σε … ρέμα καταγγέλλει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών κ. Άννα Μαγαλιού- Καραπάνου.

Σύμφωνα με την κ. Μαγαλιού το ζήτημα δεν είναι τωρινό αλλά διαιωνίζεται για χρόνια αφού το ρέμα που διέρχεται από το Μακρυχώρι και κατευθύνεται ανατολικά προς την περιοχή του παράδρομου στο ύψος του Σταθμού των Διοδίων έχει μετατραπεί σε δρόμο. ΄Ετσι τα νερά του ρέματος που είναι βρόχινα σύμφωνα με τη θέση της προέδρου, διοχετεύονται σε αγροτικό δρόμο ο οποίος σκάφτηκε, έγινε εκβάθυνση και μετατράπηκε σε ρέμα. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δρόμος - ρέμα πλέον – είτε έχει νερό είτε όχι να είναι αδιάβατος και οι αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Τ.Κ. Μακρυχωρίου για το ζήτημα αυτό έχει στείλει έγγραφο προς τον Δήμο Τεμπών αλλά και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας από 20/11/2017 στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο Μακρυχώρι Λάρισας το μεγαλύτερο ρέμα του χωριού έχει φυσική κατάληξη πάνω στα Διόδια Μακρυχωρίου. Δυστυχώς όταν κατασκευάστηκε η νέα εθνική οδός η ύπαρξη αυτού του ρέματος δεν λήφθηκε καθόλου υπ’ όψιν. Ίσως αυτό συνέβη επειδή τα τελευταία χρόνια μετά από ανθρώπινες παρεμβάσεις στα 300 μέτρα πριν την Εθνικό Οδό έχει αλλάξει η φυσική ροή του με αποτέλεσμα όταν το ρέμα κατεβάζει νερό αυτό πλέον να διοχετεύεται σε αγροτικό δρόμο και να καταλήγει σε χωράφια. Οι διαμαρτυρίες των συγκεκριμένων ιδιοκτητών είναι έντονες τόσο προς την Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου όσο και προς τον Δήμο μας».

Η κ. Μαγαλιού ζητά από τη δημοτική αρχή Τεμπών όσο και από την Πολιτική Προστασία, να αναλογιστούν τι θα γίνει αν σε πολύ μεγάλη βροχόπτωση όπου ο όγκος των νερών στο συγκεκριμένο ρέμα θα είναι τεράστιος και νερά αυτά ακολουθήσουν τη φυσική ροή τους όπως ήταν στο παρελθόν, τότε αυτά θα καταλήξουν πάνω στα διόδια Μακρυχωρίου με απρόβλεπτες συνέπειες.

 Η κ. Μαγαλιού επανέρχεται στο θέμα με διαμαρτυρία προς τη δημοτική αρχή Τεμπών με αφορμή την «διευθέτηση», όπως υποστηρίζει του χειμάρρου ο οποίος μόνιμα πλέον αλλάζει ροή .

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass