Σε ετοιμότητα δράσης 49 Σωματεία του νομού Λάρισας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 22:20

Αντιπρόσωποι των 49 Σωματείων, μελών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή ετήσια απολογιστική γενική συνέλευσή τους, όπου συζήτησαν τις προτεραιότητες της δράσης τους.

Στο πλαίσιό της, πραγματοποιήθηκε απολογισμός του 2018 και προγραμματισμός δράσης τους για το 2019, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου του Εργατικού Κέντρου.

Αναλυτικότερα, η γενική συνέλευση, για το πλαίσιο των διεκδικήσεων για το 2019, κατέληξε μεταξύ άλλων στο εξής: «Οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και ανέργων της περιοχής μας και σε συντονισμό με όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που προστίθενται στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για ρήξη με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ, NATO, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που σπέρνουν τον θάνατο, καταστροφές, προσφυγιά και εξαθλίωση, για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Συγκεκριμένα, για τα εργασιακά και τους μισθούς, ο αγώνας τους μέσα στο 2019, θα στοχεύσει στις εξής διεκδικήσεις:

-«Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικοί νόμοι (4021/2011, 4046/2012, 4093/2012, ΠΥΣ 6/28-2-12). Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου- Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς χρονικό περιορισμό.

-Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων. Επαναφορά με νόμο του κατώτερου μηνιαίου μισθού στα 751,41 € και του κατώτερου ημερομισθίου στα 33,54 €, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019.

-Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα προ κρίσης, στην καλύτερη κλαδική σύμβαση εργασίας εκείνης της περιόδου.

-Κατάργηση της δοκιμαστικής περιόδου των 12 μηνών.

-Επαναφορά του Ν. 2112 με επέκταση της υπαλληλικής ιδιότητας στους εργατοτεχνίτες.

-Να επανέλθουν όλα τα επιδόματα που καταργήθηκαν με βάση τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών καθώς και όποια κλαδικά επιδόματα χάθηκαν.

-Κατάργηση των Π/Δ που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις. Σε περίπτωση πτώχευσης ή εκκαθάρισης μιας επιχείρησης, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξόφληση των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων και μετά να ακολουθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων, όχι στις απολύσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς προϋποθέσεις …κ.ά.».

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass