Μαθητές «υιοθέτησαν» το πάρκο Μπουκουβάλα

Ολες οι τάξεις του 3ου Δημοτικού Λάρισας εργάζονται για να αλλάξει η εικόνα του πάρκου απέναντι από το σχολείο τους

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:04
Εικόνες του πάρκου σήμερα από τη φωτογράφιση που έκαναν οι μαθητές Εικόνες του πάρκου σήμερα από τη φωτογράφιση που έκαναν οι μαθητές

Το πάρκο «Μίμη Τάσου Μπουκουβάλα» που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο τους, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Λάρισα (επί της Ηρώων Πολυτεχνείου), «υιοθέτησαν» οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές έχοντας στο πλευρό τους, τους δασκάλους τους, τη διευθύντρια του σχολείου Ελένη Δημητρίου και τον υποδιευθυντή Αντώνη Οικονόμου πήραν αυτή την πρωτοβουλία θέλοντας να βοηθήσουν εμπράκτως με μικρές παρεμβάσεις τους, τις υπηρεσίες του δήμου για τη βελτίωση και αναβάθμιση του χώρου. Στόχος τους να μετατρέψουν το πάρκο -που πήρε το όνομά του στη μνήμη του απελευθερωτή της Λάρισας απ’ τους Γερμανούς, καπετάνιου της ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ, Μίμη Τάσου Μπουκουβάλα- σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Μετά τη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο καιρό με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, όπου παρέδωσαν μια επιστολή στην οποία εξηγούσαν την επιθυμία για υιοθεσία του πάρκου και ζητούσαν τη βοήθεια των υπηρεσιών του δήμου και από την οποία έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τους, οι μαθητές έπιασαν δουλειά. Σχεδίασαν τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσουν και μάλιστα την Τσικνοπέμπτη πραγματοποίησαν την πρώτη τους δράση στο πάρκο. Τις δύο τελευταίες ώρες έστησαν γαϊτανάκι και διασκέδασαν παραδοσιακά, σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν το πάρκο τους. Όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς τις επόμενες μέρες αρχίζει και ο καλλωπισμός του πάρκου. Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δημητρίου, μιλώντας στην «Ε» ανέφερε ότι έχουν φωτογραφηθεί τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης και κάθε τάξη έχει αναλάβει και μια δουλειά.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον καταμερισμό των εργασιών, την Τρίτη 19 Μαρτίου η Α’ τάξη δημοτικού θα πραγματοποιήσει διαδήλωση για την καθαριότητα του πάρκου. Στη συνέχεια οι μαθητές της Β’ Δημοτικού θα κατασκευάσουν πινακίδες για τα κατοικίδια, της Γ’ Δημοτικού θα φτιάξουν ταμπέλες στην αγγλική γλώσσα, η Δ’ Δημοτικού σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει στη φύτευση λουλουδιών, η μαθητές της Ε’ τάξης θα πραγματοποιήσουν εικαστική παρέμβαση στους κάδους απορριμάτων και τέλος τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης θα βάψουν τις βρύσες του πάρκου. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί νέα φωτογράφιση στο αναμορφωμένο πάρκο και ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση, ανοιχτή στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της συνοικίας. Όπως επισημαίνει η κ. Δημητρίου, στόχος είναι οι μαθητές μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία να κατανοήσουν την πραγματική αξία της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Πάντως, όπως καταλήγει, τα παιδιά με πολλή χαρά και ενθουσιασμό προχώρησαν σε αυτή την ιδιαίτερη και αξιέπαινη «υιοθεσία».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass