ΦΑΡΣΑΛΑ:

Κυνηγώντας τα χαλβαδοκούτια

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:10

Με πολύ καλό καιρό διασκέδασαν επίσημοι και πλήθος κόσμου, που παρευρέθηκαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με τίτλο «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2019» που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σκοπό την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μια απόδραση από την καθημερινότητα για όλες τις ηλικίες.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, είναι το «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2019» να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο, «ένα καρναβάλι από εμάς για εμάς, από τους δημότες για τους δημότες, με τα δικά μας παιδιά», να προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά, να δημιουργήσει επισκεψιμότητα και να τονώσει την τοπική οικονομία.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με την εκδήλωση «Όλη η πόλη ένα πάρτι» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και ήταν ένα αποκριάτικο μασκέ πάρτι που απευθυνόταν στους νέους και σε όσους αισθάνονταν νέοι. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί με το «2ο Κυνήγι του κρυμμένου χαλβαδοκουτιού» και το «Αποκριάτικο πάρτι εξερεύνησης και μυστηρίου» που απευθύνονταν σε παιδιά με τη συμμετοχή 15 ομάδων από σχολεία της πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καρναβαλική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία, κάτοικοι του Δήμου και όχι μόνο, με κύριο θέμα: "μύθια, αλήθεια, παραμύθια". Η παρέλαση των πληρωμάτων έγινε διαμέσου της οδού Λαρίσης, με εκκίνηση από τον χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου (κτίριο ΚΑΠΗ) και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου. Στην παρέλαση πήραν μέρος αρκετές ομάδες, οι οποίες σατίριζαν την κοινωνία περνώντας ταυτόχρονα διαφορά μηνύματα. Ακολούθησουν βραβεύσεις στην πλατεία Δημαρχείου και κάψιμο του καρνάβαλου ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε γλέντι και χορός για όλους με την ορχήστρα του Αλέξανδρου Ζάντζα. Νικητές στο «2ο Κυνήγι του κρυμμένου χαλβαδοκουτιού» ήταν η ομάδα «Λουκουμάκια» του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, ενώ για την καρναβαλική παρέλαση δόθηκαν βραβεία στις εξής ομάδες: α) Καλύτερης στολής - εμφάνισης: (Ενεργοί κηπουροί) - Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων, β) Καλύτερης ιδέας - έμπνευσης (Beach Bar - Υποβρύχια), γ) Πολυπληθέστερης ομάδας: (Η τέλεια ληστεία - La Casa de Papel) καταστήματα ΤΡΟΪΚΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - GSPOT - INSPOT - Διάπλασης -Πολ. Σύλλογος Αγ. Γεωργίου και οι φίλοι τους.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και την έναρξη της Σαρακοστής με κούλουμα, φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό, στις παρακάτω περιοχές εκδηλώσεων: Φάρσαλα-Πάρκο Πολιτιστικού Κέντρου, Υπέρεια- θέση «Χτούρι», Ναρθάκιο-θέση «Πλατάνα» με κέφι και πολύ χορό.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass