Σύμβολο δημοσιογραφικού ήθους

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ «Ε» ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:00

Με την πιο άσχημη είδηση έμελλε να γράψει ο Δημήτρης Βάλλας το φινάλε της δημοσιογραφικής του πορείας. Τον θάνατό του. Ένα θάνατο πολύ πρόωρο, αφού ο Δημήτρης είχε πολλά να πει και να γράψει ακόμη.

Η οικογένειά του, φίλοι, δημοσιογράφοι και οι αρχές της πόλης είπαν χθες το πρωί, το τελευταίο αντίο σε ένα συνεπή δημοσιογράφο, σε έναν άνθρωπο με περίσσεια ευγένεια ψυχής. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά Λάρισας, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα.

Ο Δημήτρης Βάλλας, που υπήρξε μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της εφημερίδας «Ελευθερία», έφυγε σε ηλικία 62 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Δεκάδες φίλοι και συνάδελφοί του από όλα τα ειδησεογραφικά μέσα της Θεσσαλίας τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης. Όλοι είχαν να πουν και να θυμηθούν κάτι για εκείνον. Ενδεικτικό της αποδοχής του Δημήτρη στον δημοσιογραφικό κόσμο, ήταν το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα μέσα εξήραν το ήθος και τον τρόπο με τον οποίο ο Δημήτρης ασκούσε τη δημοσιογραφία αλλά και το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση της κοινωνίας της Λάρισας. Υπηρέτησε την αλήθεια και το ρεπορτάζ για πάνω από 30 χρόνια. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του, η σύζυγός του Νίκη και τα δύο τους παιδιά, ο Γιώργος και η Στέλλα, που αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους, το στήριγμά τους με δάκρυα στα μάτια και ανείπωτο πόνο.

Για τον Δημήτρη Βάλλα, τον ανυποχώρητο, τον ασυμβίβαστο ρεπόρτερ, τον μαχητικό συνδικαλιστή, τον άνθρωπο με τη μεγάλη καρδιά, μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας κ. Δημήτρης Χορταργιάς και ο δημοσιογράφος της «Ε» Σωτήρης Κέλλας χαρακτηρίζοντάς τον «σύμβολο δημοσιογραφικού ήθους».

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του πρωτοσύγκελου π. Αχίλλιου Τσούτσουρα, ο οποίος αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο ο Δημήτρης Βάλλας υπηρέτησε την αλήθεια και άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Πάνδημη η κηδεία του, δεκάδες τα στεφάνια στη σορό του. Παρόντες για να τον αποχαιρετήσουν βουλευτές, ο δήμαρχος Λαρισαίων καθώς και δήμαρχοι άλλων θεσσαλικών πόλεων, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι και φορείς της πόλης, συγγενείς, συνάδελφοι και δεκάδες φίλοι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους εκφράζει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, που σημειώνει για την απώλειά του: «Η Λάρισα αποχαιρετά έναν παθιασμένο δημοσιογράφο και έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Βάλλας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και ήθος. Με εξαιρετική πένα και σπάνια οπτική, κατά την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία λειτούργησε θετικά για την εξέλιξη και την πρόοδο της αγαπημένης του Λάρισας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε».

Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Βάλλα προέβη στον ακόλουθο αποχαιρετισμό:

«Η ματιά του έπεφτε στα μικρά και ασήμαντα, τα καταφρονημένα για τους πολλούς. Αυτά συχνά αναδείκνυε με την πένα του, ίσως για τούτο και εξ όνυχος έκρινε τον λέοντα. Ο Δημήτρης Βάλλας ήταν ένας αντισυμβατικός δημοσιογράφος με ιδιαίτερη γραφή, που δύσκολα έμπαινε σε καλούπια. Υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία, ως λειτούργημα και διακρίθηκε για το ξεχωριστό του ύφος, γι’ αυτό και η στήλη του είχε φανατικούς αναγνώστες. Θυμούμαι κάποτε που του παραχώρησα συνέντευξη, δεν ήρθε στο γραφείο ή στο σπίτι, αλλά ζήτησε να γίνει στον Αϊ Νικόλα τον εν Βουναίνοις. Μια συνέντευξη στο στασίδι της εκκλησίας, καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, λες κι ήταν εξομολόγηση...

Η πρόωρη εκδημία του μας γέμισε θλίψη. Καλό ταξίδι Δημήτρη. Θα σε θυμόμαστε με αγαθή ανάμνηση. Αυτή η αγαθή ανάμνηση από το πέρασμά σου σε τούτη τη ζωή και το ηθικό αποτύπωμα που άφησες στη δημοσιογραφία ας είναι βάλσαμο στους δικούς σου ανθρώπους και όσους σε αγάπησαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass