«Πρωτόγνωρο έργο που θα συνεχίσουμε μαζί»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2019 22:04

«Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα έργων, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα αυτής της περιόδου. Ο δήμος μας βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο άλμα προς το μέλλον και είμαστε υπερήφανοι για ό,τι σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε.

Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη κι αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας να επιμείνουμε στον δρόμο που χαράξαμε εξαρχής. Πίστη μας είναι πως μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να ολοκληρωθεί» τόνισε χθες βράδυ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης.

Παρουσιάζοντας, σε ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για την πενταετία 2014 – 2019 ο κ. Καλογιάννης κάλεσε τους Λαρισαίους, «μαζί» όπως είπε, «να απαντήσουμε στην αβεβαιότητα που φέρνει το μέλλον με σύνεση και αποφασιστικότητα. Με αλληλεγγύη και σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια. Να συγκρουστούμε με την «ευκολία» και τον λαϊκισμό. Για να συνεχιστεί μια προσπάθεια που καθημερινά μετατρέπει τη Λάρισα σε μια βιώσιμη πόλη. Για να συνεχίσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο να είναι η κινητήρια δύναμη της συμμετοχής των πολιτών στην κοινή μας προσπάθεια».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας το γενικότερο περιβάλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να σημειώσει πως «φιλοδοξία μας και φάρος στο όραμά μας από την πρώτη στιγμή, ήταν να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας βιώσιμης πόλης, που να πρωταγωνιστεί ως πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, με σεβασμό στον πολίτη και το αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Μιας πόλης σύγχρονης, ευρωπαϊκής, που να εξασφαλίζει ποιοτική διαβίωση σε μας και τις γενιές που έρχονται. Όραμα που έχει σταθερό πρόταγμα τον άνθρωπο και συνοδεύεται από τις βασικές αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της εξωστρέφειας και της παραγωγής. Θα δείτε πως σ’ αυτή την πρώτη μας θητεία έγιναν πάρα πολλά. Πραγματοποιήσαμε σημαντικά βήματα προς όφελος όλων των πολιτών. Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά αγώνα χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας, πιστοί στις δεσμεύσεις και τις αξίες μας, με διαφάνεια, συνεργασίες και συνέργειες με φορείς και συλλογικότητες, συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ

«Υλοποιούμε» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «πρωτόγνωρο για τα δεδομένα αυτής της περιόδου πρόγραμμα έργων. Το έργο αυτό ανέρχεται σε ύψος 60 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ.

Αξιοποιήσαμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της συγκυρίας, με σχέδιο και διαφάνεια, τους πόρους του Δήμου αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ΟΤΑ. Αυτήν την περίοδο επιπλέον, έργα ύψους 40 εκατ. ευρώ έχουν ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Απλώσαμε δίχτυ προστασίας για τους πλέον αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας μέσω της κοινωνικής πολιτικής μας και των δομών του Δήμου τις οποίες διευρύναμε και καταστήσαμε αποτελεσματικότερες.

Θέσαμε τον πολιτισμό σε πρώτη προτεραιότητα ώστε σήμερα δικαίως να μπορούμε να κάνουμε λόγο για συνθήκες «πολιτιστικής άνοιξης» που βιώνει ο Δήμος μας κι αυτό αναγνωρίζεται και πέρα από τα όριά του. Κάναμε ουσιαστικά βήματα στον τομέα της εξωστρέφειας της πόλης και του Δήμου μας με επιλογές (Πάρκο Ευχών, Agrothessaly, «Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει» και βράβευση από την Unesco κ.α.) που τον καθιστούν πόλο έλξης ανθρώπων, ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, προορισμό τουριστικό.

Προχωρήσαμε αποτελεσματικά τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου μας που αφορούν στο Αρχαίο Θέατρο, την αξιοποίηση της Αβερωφείου, την απόδοση 240 στρεμμάτων από το πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Είμαστε ένα βήμα πριν την παραχώρηση των στρατοπέδων Τζήμα, Μπουγά και το πρώην Στρατιωτικό Πρατήριο στο κέντρο της Λάρισας. Επίσης, μετά από συστηματική δουλειά κατά τη διάρκεια της θητείας μας, είμαστε πολύ κοντά σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από την πόλη.

Προκύπτει αβίαστα πως η Λάρισα, ο Δήμος μας, βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη κι αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας να επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε εξαρχής. Πίστη μας είναι πως μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να ολοκληρωθεί.

Για να κάνει στη συνέχεια, εκτενή αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής εστιάζοντας στους άξονες, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της διαχείρισης του δημόσιου χώρου «και των έργων που αλλάζουν τη ζωή μας», της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής πόλης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

«Τον Μάιο» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης «θα κριθεί η απρόσκοπτη πορεία της πόλης στο μέλλον ή το πισωγύρισμα σε περιόδους στασιμότητας. Ο νέος εκλογικός νόμος και η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούν συνεργασία με τους πολίτες, συνεργασία με τους φορείς τους, συνεργασία με τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με σοβαρότητα και ευθύνη. Η προσωπική μου πορεία και η πορεία του Αυτοδιοικητικού Σχήματος της Συμπαράταξης τα τελευταία χρόνια το έχει αποδείξει. Το όραμά μας για την πόλη έχει και σχέδιο και μελέτες και χρηματοδότηση. Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας θα κρίνουν θετικά την πορεία μας και θα μας αναθέσουν και πάλι τη Διοίκηση του Δήμου». Με τον κ. Καλογιάννη να ολοκληρώνει την ομιλία του καλώντας «τους πολίτες του Δήμου Λαρισαίων να μας δώσουν ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass