Στη φυλακή 82χρονος πρώην ιερέας και μητέρα για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Μαρ 2019 16:31
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ποινές κάθειρξης 8 ετών επέβαλε χθες αργά το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε έναν 82χρονο πρώην ιερέα από την Καρδίτσα και σε μία 32χρονη αλλοδαπή για υπόθεση ασέλγειας ενός 11χρονου κοριτσιού που είχε αποκαλυφθεί πέρυσι στον Βόλο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας μετά τη χθεσινή απόφαση επέστρεψε στις φυλακές, καθώς ήταν προσωρινά κρατούμενος, εν αντιθέσει με την 32χρονη Βουλγάρα μητέρα του κοριτσιού- θύματος που παρέμεινε ελεύθερη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο όταν συνελήφθη ο ρασοφόρος να προσπαθεί να ασελγήσει στο μικρό κορίτσι στον Άναυρο του Βόλου. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά και γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας και με ανταλλάγματα. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του ιερέα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο ιερέας ισχυρίστηκε την αθωότητά του αλλά δίχως να πείσει το Δικαστήριο.

Και οι δύο κρίθηκαν μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες συνεδριάσεων ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε για τον ιερέα την έκτιση ποινής κατ’ οίκον όμως δεν έγινε δεκτή καθώς μειοψήφησε έναντι της έκτισης της ποινής σε κατάστημα κράτησης (5-2). Το Δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Επιπλέον τους επιβλήθηκε και η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ στον καθένα. Τη διαδικασία παρακολούθησαν αρκετά μέλη της μεγάλης οικογένειας (9 παιδιά) του 82χρονου πρώην ιερέα. Το κορίτσι – θύμα μένει με συγγενικό της πρόσωπο εκτός Ελλάδας.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass