«Καμπάνα» σε εκδότη της Θεσσαλίας για απάτη με «μεταφορά» συμβάσεων

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ *ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 3 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 22:12

Με ποινή φυλάκισης 3 ετών τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έναν εκδότη από τη Θεσσαλία διότι «μετέφερε» συμβάσεις εργαζομένων του από μια εταιρεία σε μια άλλη και τελικά αφού τους απέλυσε, κατάφερε να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις τους.

Ο εν λόγω εκδότης (είχε την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας που εξέδιδε και εφημερίδα) σύμφωνα με όσα κατηγορείτο είπε σε 14 εργαζόμενους (υπάλληλους γραφείου, οδηγούς, χειριστές κλαρκ, εργάτες πρακτορείου κ.ά.) πως θα πρέπει να «μεταφέρουν» τη σύμβασή τους λόγω ενός ασυμβίβαστου της εταιρείας βάσει ψηφισθείσας εκείνη την εποχή νομικής διάταξης.

Μετέφερε τις συμβάσεις σε νεοσυσταθείσα εταιρεία λέγοντάς τους ότι θα αποτελούσε επί της ουσίας συνέχεια των προηγούμενων συμβάσεων που είχαν, διατηρώντας τους μισθούς τους και την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.

Όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε ψηφιστεί ποτέ κάποια τέτοια νομική διάταξη κι έτσι λίγο αργότερα που απέλυσε τους εργαζόμενους, αυτοί δεν πήραν τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν. Κι αυτό διότι η νέα εταιρεία δεν είχε στην κυριότητά της περιουσιακά στοιχεία αξιόλογα για να είναι δυνατή η είσπραξη των απαιτήσεων των εργαζομένων μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης. Εν αντιθέσει βέβαια με την πρώτη εταιρεία που διέθετε αξιόλογη περιουσία, κινητή και ακίνητη.

Επί της ουσίας με αυτή τη μεταφορά των συμβάσεων ο εργοδότης τους γλίτωσε την καταβολή των αποζημιώσεων που σύμφωνα με όσα κατηγορείτο ανέρχονταν περίπου σε 180.000 ευρώ. Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης για ποσό μεγαλύτερο των 120.000 ευρώ και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών που μετατρέπεται προς 5 ευρώ ημερησίως. Εν συνεχεία άσκησε έφεση.

Να σημειώσουμε πως πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο ίδιος επιχειρηματίας τιμωρήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και ισάριθμα χρόνια επιτήρησης για υπεξαίρεση ποσού άνω των 120.000 ευρώ.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass