«Καμπάνα» σε γνωστό Λαρισαίο δικηγόρο για τον «νόμο Κατσέλη»

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 16 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαρ 2019 21:37

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αναστολή, επέβαλε χθες το μεσημέρι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε Λαρισαίο δικηγόρο που δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια με τα θέματα των δανειοληπτών πανελληνίως.

Η υπόθεση που ξεκίνησε πριν από περίπου 6 χρόνια αφορά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον «νόμο Κατσέλη» και σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Λαρισαίος νομικός κατηγορείτο ότι εξαπάτησε πολίτες πείθοντάς τους πως θα τους εντάξει σίγουρα με δικές του ενέργειες στον ευεργετικό νόμο και ότι θα έβγαιναν ιδιαίτερα ευνοημένοι από αυτή τη διαδικασία. Σε πρώτο βαθμό ο Λαρισαίος δικηγόρος από το Τριμελές Εφετείο κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης και αθώος για την πράξη της απιστίας, όμως άσκησε έφεση ο εισαγγελέας κατά της αθωωτικής απόφασης. Χθες κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει ελαφρυντικά.

Ο ίδιος στην απολογία του, που είχε ολοκληρωθεί σε άλλη συνεδρίαση, είχε ισχυριστεί πως είναι θύμα της υπόθεσης αφού «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου, με σκοπό να με πλήξουν». Αναρωτήθηκε μάλιστα μήπως όλο αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο των Τραπεζών καθώς τόνισε πως η δραστηριότητά του γύρω από την ένταξη νοικοκυριών στον ευεργετικό «νόμο Κατσέλη» έφτασε να είναι «ενοχλητική» για κάποιους.

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν από τους μάρτυρες, τους έλεγε με σιγουριά πως θα ενταχθούν και θα υπάρξει μεγάλο «ψαλίδισμα» στα δάνειά τους, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη. «Ένας γνωστός μας, μας είπε να πάμε σε κείνον» κατέθεσε ένας μάρτυρας. «Τον είδαμε πολύ άνετο. Μας είπε πως θα μας βάλει στον νόμο και μας μίλησε για «κούρεμα» στις οφειλές μας από 80% έως 95%. Μας το έλεγε με μεγάλη σιγουριά και μας άφησε την εντύπωση ότι θα το πετύχαινε». Όμως σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το γεγονός πως πήρε τα χρήματα που ζήτησε από τον ίδιο και τον αδερφό του. «Από ένα σημείο και μετά δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Κάναμε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και μετά πήγαμε στον εισαγγελέα» συμπλήρωσε.

Ο άνδρας που εμφανιζόταν ως συνεργάτης του κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass