Λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο στη Λάρισα

ΣΤΙΣ 11.30 Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:00

Με λαμπρότητα και καλές καιρικές συνθήκες κορυφώνονται αύριο οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Λάρισα ενώ δεν θα παραστεί τελικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ανακοινωθεί ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί: Στις 7 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8 π.μ. επίσημη έπαρση Σημαίας. Στις 10:30 άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ.Αχιλλείου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Χατζηαβραάμ Αγγελική, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λάρισας. Στις 11 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Στις 11:30 παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Στο μεταξύ, λόγω της παρέλασης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας απαγόρευσε τη στάθμευση και την κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος, από τις 9 το πρωί της 25ης Μαρτίου μέχρι και το πέρας της σε τμήματα των οδών, Κύπρου, 28ης Οκτωβρίου, Νικηταρά, Μανωλάκη, Κενταύρων, 23ης Οκτωβρίου, Φιλελλήνων και Βενιζέλου.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Επίσης κορυφώνονται και στην Αγιά οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Αύριο στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Στις 11:15, θα γίνει η παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική πλατεία, από τους μαθητές του Γυμνασίου.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Εξάλλου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων:

* Για σήμερα προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. Δ. από το πρωί της 24ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση των παραπάνω καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

* Αύριο, Δευτέρα 25 Μαρτίου: Ώρα 7:30 π.μ. - Εκτέλεση Εωθινού από την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ώρα 8:30 π.μ. - Έπαρση Σημαίας. Ώρα 10:00 π.μ. - Προσέλευση εκπροσώπων Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 10:15 π.μ. -Προσέλευση επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 10:30 π.μ. - Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Ώρα 11:00 π.μ. - Έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης στην Mητροπολίτου Ιακώβου (παραποτάμια οδός). Μετά το τέλος της τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα της Κ.Ε.Δ.Ε. Ώρα 6:30 μ.μ. - Υποστολή Σημαίας.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ολοκληρώνονται επίσης αύριο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Αναλυτικότερα, στις 7.30 το πρωί: θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών απ΄ όλους τους ιερούς ναούς της πόλης, διάρκειας 5΄. Στις 8.00 το πρωί: θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Στις 10.45 το πρωί θα γίνει έναρξη της επίσημης δοξολογίας στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης. Στις 11.15 το πρωί, μετά το τέλος της δοξολογίας, θα γίνει μετάβαση στην Κεντρική πλατεία όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί 1΄ σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και τέλος, ο Εθνικός Ύμνος από τη φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση και δεξίωση στο Δημαρχείο. Ο πανηγυρικός της ημέρας λόγος θα εκφωνηθεί από την κ. Ναυσικά Κουλαξίδου, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Τελετάρχες των εκδηλώσεων και φέτος ήταν τα στελέχη του Δήμου Βασίλειος Σαμουλαδάς και Ιωάννα Καλλιαρδού.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανάλογες θα είναι και οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα. Αύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 10.15 επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατάθεση στεφανιών. Στις 11.15 το πρωί θα γίνει η παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Αμπελώνα. Μετά το τέλος της παρέλασης θα δοθεί δεξίωση των επισήμων και του λαού στο νέο Δημαρχείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass