«Ελληνική Επανάσταση: Ενα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας»

ΣΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 16:02

To «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη νέου Κύκλου Μάθησης με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση: Ενα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας» με εισηγήτρια την ιστορικό και συγγραφέα, Μαρία Ευθυμίου.

Οι συναντήσεις με το κοινό θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου και μεθαύριο Σάββατο 30 Μαρτίου κατά τις απογευματινές ώρες: 17:00 - 21:00 καθώς και την Κυριακή 31 Μαρτίου, πρωινή ώρα 9:30 - 13:00 στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Σε τρεις ανοικτές για το κοινό συναντήσεις η κ. Ευθυμίου θα αναφερθεί στον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία κατά τα έτη 1821-1829 και στην αναγνώριση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το 1830. Θα επιχειρηθεί μια αποκωδικοποίηση όσων διαδραματίστηκαν την περίοδο εκείνη - πολεμικές νίκες και ήττες, κοινωνικές ανατροπές, πολιτικές αποκρυσταλλώσεις, καθώς και δύο γύροι ενός μοιραίου εμφυλίου πολέμου. Θα συζητηθεί επίσης ο καθοριστικός ρόλος των γεγονότων της περιόδου εκείνης σε καταστάσεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τη ζωή του τόπου τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια του τριημέρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό και χρήσιμο «μάθημα» ιστορίας για την Ελλάδα του σήμερα. Οι Κύκλοι Μάθησης του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» εντάσσονται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410-680.249 και 2410-680.250, f:LarissaLearningCity-Η Πόλη που Μαθαίνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass