Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας η Ασκληπιού

Ξεκινούν σήμερα τα έργα και θα διαρκέσουν 4 μήνες

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 22:04

Ξεκινούν σήμερα στην οδό Ασκληπιού οι εργασίες για τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Ειδικότερα, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με τη Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ προηγήθηκε το έργο της ΔΕΥΑΛ που αντικατέστησε το δίκτυο ύδρευσης.

Για να αμβλυνθούν οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις, η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά στο τμήμα, από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Ηπείρου, η δεύτερη από την οδό Ηπείρου έως την οδό Οικ. εξ Οικονόμων και η τρίτη φάση αφορά στο τμήμα, από την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων έως την οδό Ιουστινιανού. Να σημειωθεί πως το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Με αφορμή το έργο η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ασκληπιού, από τη συμβολή της με την οδό Μανδηλαρά έως τη συμβολή της με την οδό Ιουστινιανού, λόγω εκτέλεσης εργασιών «για χρονικό διάστημα από 01-04-2019 έως και 17-08-2019 καθ’ όλο το 24ωρο και ως ακολούθως:

Α1΄ φάση (από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Ηπείρου): Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Ασκληπιού, από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Ηπείρου σύμφωνα με σχέδια της εργοταξιακής μελέτης. Επιπλέον χρήση προειδοποιητικών πινακίδων για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου.

 Β2΄ Φάση (από την οδό Ηπείρου έως την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων): Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Ασκληπιού, από την οδό Ηπείρου έως την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων σύμφωνα με σχέδια της εργοταξιακής μελέτης. Επιπλέον χρήση προειδοποιητικών πινακίδων για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Ασκληπιού, Βουλγαροκτόνου, Παναγούλη και Οικονόμου εξ Οικονόμων.

 Γ3΄ Φάση (από την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων έως την οδό Ιουστιανού): Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της οδού Ασκληπιού, από την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων έως την οδό Ιουστιανού σύμφωνα με σχέδια της εργοταξιακής μελέτης. Επιπλέον χρήση προειδοποιητικών πινακίδων για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Φρ. Ρούσβελτ και Παναγούλη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη του Δήμου Λαρισαίων» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass