«Η πάλη των γυναικών είναι μονόδρομος»

Τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά σε εκδήλωση στον «Μύλο»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 22:02

«Η πάλη, για να διεκδικήσουν οι γυναίκες τις σύγχρονες ανάγκες τους στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας και τη δημιουργική ζωή, είναι μονόδρομος» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Μαρία Γαβαλά, σε ομιλία της χθες στο «Μύλο του Παππά», στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ, με θέμα "Η στρατηγική της Ε.Ε. για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ".

Η κ. Γαβαλά, επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις γυναίκες, κατήγγειλε ότι δεν βοήθησαν τη θέση των γυναικών αλλά αντίθετα δημιούργησαν χειρότερες συνθήκες σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ευέλικτες μορφές εργασίας, τονίζοντας: «Με βάθρο την ευελιξία στην αγορά εργασίας, η ΕΕ χαράσσει συγκεκριμένη πολιτική για τις υπηρεσίες φροντίδας της οικογένειας, προσαρμοσμένες στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ως μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση.

Από το 2002, με τους λεγόμενους «στόχους της Βαρκελώνης», η ΕΕ επεδίωκε το 90% των παιδιών ηλικίας από 3 ετών – σχολική φοίτηση και το 33% των παιδιών μέχρι 3 ετών, να πηγαίνουν σε κάποια δομή προσχολικής φροντίδας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα μόλις λιγότερο του 10% των παιδιών ως 3 ετών και μικρότερο του 60% 3-6 ετών, πηγαίνουν σε μια τέτοια δομή». Επισήμανε επίσης πως: «Σε επίπεδο Ε.Ε. το 31,5% των εργαζόμενων γυναικών είναι με μερική απασχόληση.

Το 32,4% των «οικονομικά ανενεργών» γυναικών της ΕΕ ηλικίας 20-64 ετών, ποσοστό που φτάνει το 40% στις ηλικίες 25-49 χρονών, είναι επιφορτισμένο με τη στήριξη των παιδιών και των άλλων εξαρτώμενων μελών της οικογένειας».

Αναφερόμενη στη δράση του ΚΚΕ για τις γυναίκες τόνισε: «Το ΚΚΕ μάχεται μαζί με την εργαζόμενη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, την άνεργη, τη συνταξιούχα και τη φοιτήτρια, τη νέα μητέρα και τη μετανάστρια στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, στα δημοτικά συμβούλια για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, στα σχολεία για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς- σε υποδομές, στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε προληπτικές- διαγνωστικές εξετάσεις, στις παιδικές χαρές και στους αθλητικούς χώρους για υποδομές ασφαλείας για τα παιδιά μας, στις σχολές ΑΕΙ- ΤΕΙ, ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, για τη μόρφωση, στα εμπορομάγαζα, στο χωράφι, στον καθημερινό "Γολγοθά" για να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές – οικογενειακές υποχρεώσεις».

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν οι Τάσος Τσιαπλές και Π. Κρίκης, υποψήφιος περιφερειάρχης και δήμαρχος Λάρισας αντίστοιχα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Προλόγισε η Λίζα Τσιμπλίδου, μέλος Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass