«Εχουμε όραμα, στρατηγική και αποτελεσματικότητα»

Τόνισε στους Γόννους ο Κώστας Κολλάτος παρουσιάζοντας 92 υποψηφίους του συνδυασμού του

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 22:04

Παρουσία πλήθους κόσμου από τους Γόννους και ευρύτερα από τον Δήμο Τεμπών, σε μια πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση, ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου κ. Κώστας Κολλάτος πραγματοποίησε χθες στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία των Γόννων τον απολογισμό των πεπραγμένων της παρούσας θητείας αλλά και γενικότερα, παράλληλα παρουσίασε τις προγραμματικές δηλώσεις για τη νέα θητεία και ανακοίνωσε 92 υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του.

Ο κ. Κολλάτος αναφερόμενος στον συνδυασμό του «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» σημείωσε επίσης με έμφαση: «Το όραμά μας είναι κοινό, το αύριο μας ανήκει και το διεκδικούμε από σήμερα».

Αρχικά ο δήμαρχος Τεμπών έκανε μια μικρή αποτίμηση της θητείας και αναφέρθηκε στους λόγους της εκ νέου υποψηφιότητάς του.

Επίσης μίλησε για υπέρβαση μικροπολιτικών – μικροκομματικών αγκυλώσεων, σημειώνοντας ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απαιτείται κομματική προσέγγιση, αλλά ήθος των διοικούντων, γνώση και όραμα και αυτό έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές στις εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο Τεμπών.

Σήμερα ο Δήμος Τεμπών είναι οικονομικά εύρωστος με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς του παρουσιάζει καθαρά κέρδη.

Αναφέρθηκε στην έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «ΚΕΦΙΜ», που κατατάσσει τον Δήμο Τεμπών στην 5η θέση πανελλαδικά, στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο.

Βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τον Δήμο Τεμπών, είπε, είναι ο πρωτογενής τομέας. Ένας τομέας που χρειάζεται περαιτέρω στήριξη, ενίσχυση για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

Έτερος αναπτυξιακός πόλος για τον Δήμο Τεμπών είναι ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του.

Επίσης ο κ. Κολλάτος σημείωσε ότι στα χρόνια της κρίσης η δημοτική αρχή στάθηκε αρωγός στα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Τεμπών.

Ενισχύοντας λοιπόν την κοινωνική πολιτική ακόμα περισσότερο δημιουργήθηκαν στον Δήμο τα Κέντρα Κοινότητας, με εξυπηρετούμενους μέχρι σήμερα πάνω από 600 ωφελούμενους.

Αναφορά έγινε επίσης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα ΚΑΠΗ, στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΕΠ Υγείας, στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Τεμπών -(ΔΟΠΑΠΕΠ), στη Μουσική Σχολή, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, στην Πινακοθήκη Γόννων και σε μια σειρά από άλλες δράσεις.

Και ο κ. Κολλάτος κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε:

«Ως Δημοτική Αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών.

Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στη δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στον Δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Άποψή μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψαν το ενδιαφέρον μας στη μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Όλα αυτά τα χρόνια με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό διοικητικό και τεχνικό, καταφέραμε να ωριμάσουμε, να επικαιροποιήσουμε μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατ. ευρώ.

Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού –αρχαιολογικού –ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρήσαμε σε βελτιώσεις επαρχιακών δρόμων, αθλητικών έργων και υποδομών, καθαρισμούς ρεμάτων που είχαν να καθαριστούν 50 χρόνια, αντικαταστάσεις υδρευτικών δικτύων, δημοτικών κτιρίων κ.ά.

Από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ» εξασφαλίσαμε πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να «θεραπευτούν», γιατί η ταχύτητα των έργων θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, χρήματα στην τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση έσοδα στο κράτος. Όλα αυτά βέβαια θα μας δοθεί η δυνατότητα και με αναλυτικό τρόπο να τα εκθέσουμε την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνίας.

Να εκθέσουμε τις προτάσεις, τις σκέψεις, αλλά και το όραμά μας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών.

Αυτός ο τόπος είναι ο τόπος μας!

Για τον λόγο αυτό καταρτίσαμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, έναν συνδυασμό ΝΙΚΗΣ που εκφράζει τις τοπικές κοινωνίες στο σύνολό τους και που έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού σήμερα από εδώ, από την Κεντρική πλατεία των Γόννων, σε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό από τα βάθη της καρδιάς μας».

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Αμέσως μετά ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του:

Τσεργάς Κων/νος, Γκόλαντας Πέτρος, Δερβένη Αννα, Ζιαβλιάκης Νίκος, Ζαχαριάδη –Ιγγλέζου Χαρούλα, Κριτσιμαλης Δημήτρης, Λαγούρας Ιωάννης, Μιχαλάκης Σωτήρης, Σερέτης Χρόνης, Γουγουλιάς Γιάννης, Χατζή–Εμμανουήλ Μαρία, Πανδρεμένου – Παπακανάκη Μαίρη, Τσιαπλές Θωμάς, Τσιόπα Γεωργία, Τσούγιας Χρήστος, Ντούρος Μπάμπης, Σαλαμπαση Σοφία, Δήμου Χρύσα, Καναβούρας Νίκος, Μαλιχόβα Ζωή, Πουρνάρας Βασίλης, Τσιούρβας Ηλιας, Τάσιου Νεκταρία, Αναγνωστόπουλος Μιχάλης, Γαγάρας Νίκος, Ζάχος Βασίλης, Ζησάκη Ξανθή, Διψάνας Αχιλλέας, Καραναστάση Νατάσα, Λαϊνας Θανάσης, Μήτσιου Ιωάννης, Μπουζέκης Ευθύμιος, Σούκου Γεωργία, Τσατσαρη Ελένη, Χριστοδούλου Νίκος, Βρακάτου Βάια, Λιάπης Χρήστος, Ρουπας Μιχάλης, Παναγιωτόπουλος Θωμάς, Τζιγκούρα –Δράκου Σοφία, Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα, Ζαφείρης Κων/νος, Καραμπελας Θανάσης, Ρουπα Ζωή, Φαλάγγας Χρήστος, Καλτσίδου Νίκη, Βλαχοστέργιος Χρήστος, Γιαννούκας Σωτήρης, Κλαδίσιος Νίκος, Κυριαζής Στέλιος, Μαργκά Σοφία, Δ.Ε. Μακρυχωρίου, Γεωργοπούλου Μαρία, Ζάρρας Λάμπρος, Ντοτα Χριστίνα, Μίχου-Παλατου Βούλα, Σαΐτης Στέλιος, Κατσίκας Χαράλαμπος, Μπελόγια-Πουρνάρα Σταματία, Κακαρδάκης Γιάννης, Γκουγκουλιάς Γιώργος, Ζάρρας Θεόδωρος, Κούτρα Ιωάννα, Παρλιάγκος Γεράσιμος, Δαρδακούλη Νίκη, Αργυρίου Γιάννης, Ζαμπεκα Μίνα, Αγγελής Κώστας, Καρατέγος Μιχάλης, Μάρκου Γιάννης, Νταφούλης Κων/νος, Πανάγου Ελευθερία, Καλότυχος Γιώργος, Γερογιάννης Μιχάλης, Δοξαράς Γιάννης, Χαδουλός Βασίλης, Δοξαράς Δημήτρης, Καραγιάννη Χριστίνα, Κατσιούλη Αφεντία, Κατσιάνη Αναστασία, Μπαλογιάννης Ηλίας, Νταής Βασίλης, Αγγελή Λίτσα (Ελευθερία), Βοβουσας Σωτήρης, Παυλακούδη Βάσω, Ντίνας Παναγιώτης, Ανδρέου Μιχάλης, Λίταινας Κων/νος, Σεβδαλής Λευτέρης, Σαμπάνης Γιάννης, Σακαβός Γιάννης, Παπαχρήστου Κων/νος, Κυριακου Ιωάννα.

ΓΟΝΝΟΙ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass