«Δεν σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας, ο Απ. Καλογιάννης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2019 15:17

«Οι χώρες που ξεχνούν την ιστορία τους και δεν σέβονται τον πολιτισμό τους, δεν έχουν μέλλον. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2019, υπάρχουν ακόμη πολιτικοί εκφραστές της λήθης και της επιλεκτικής μνήμης, που υποτάσσουν το εθνικό και τοπικό συμφέρον, στο κομματικό. Μόνον ως ιδεοληπτικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι επιλογές του απερχόμενου δημάρχου Λάρισας κ. Καλογιάννη, ο οποίος σε συνεργασία με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, απαξιώνει Μουσεία της πόλης μας, με τεράστια προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας», σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», η κ. Καραλαριώτου τονίζει: «Τελευταίο κρούσμα της προχειρότητας αλλά και της έλλειψης σεβασμού, με την οποία αντιμετωπίζεται η πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας, είναι ο ουσιαστικός αποκλεισμός τεσσάρων Μουσείων –μεταξύ των οποίων και το Λαογραφικό Μουσείο, που είναι από τα πιο σημαντικά σε όλη την Ελλάδα- από τις κοινές δράσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αποκλείονται, κατά συνέπεια, από την ευκαιρία να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό για τη μοναδικότητά τους. Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κων. Στρατής ανακοίνωσε από τη Λάρισα ότι στα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού για διασύνδεση και ανάπτυξη κοινών δράσεων περιλαμβάνονται μόνο το Διαχρονικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και εξαιρούνται άλλα τέσσερα σημαντικότατα Μουσεία, δείχνει το έλλειμμα πολιτιστικής στρατηγικής τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του Δήμου.

Να θυμίσουμε ότι δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες εβδομάδες από την έλευση και παρέλευση, από τη Λάρισα, της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία εγκαινίασε το Μουσείο Σίτου και Αλεύρων –ένα από τα Μουσεία που μένουν, όμως, εκτός του σχεδιασμού με τις κοινές δράσεις.

Το Λαογραφικό Μουσείο, με πάνω από 25.000 αντικείμενα στις συλλογές του, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο νεότερου ελληνικού πολιτισμού στη χώρα, ενώ το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και το Μουσείο Κούκλας, με πάνω από 300 κούκλες, είναι μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα.

Δεν θα επιτρέψουμε στην απερχόμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη και στην απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τεμαχίσουν την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Λάρισας και της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν ξανά οι δυνάμεις της απραξίας και του μηδενικού έργου. Οι εκφραστές του λαϊκισμού και του διχασμού των πολιτών. Η απάντηση από τους πολίτες θα δοθεί στις εκλογικές κάλπες του Μαΐου», καταλήγει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass