Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 15:05

Οι παρουσίες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Σήμερα ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης-Κιλελέρ.

Στις 11:30 το πρωί, θα παρευρεθεί στη Χριστιανική Εστία Λαρίσης, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου «Λυχνάρι στο σκοτάδι», του Λαρισαίου κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. Στις 18:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Αύριο στις 18:00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου. Την Πέμπτη 18 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Το πρόγραμμα ακολουθιών στην Κουλούρα

Από το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρας Κουλούρας. Τη Μεγάλη Εβδομάδα η προηγιασμένη θεια λειτουργία θα τελεσθεί από 7:30 ως 9 π.μ. και το απόγευμα το μέγα απόδειπνων στις 18:00 και ο όρθρος 19:30 - 21:00. Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στις 11:00 π.μ. και το απόγευμα ο επιτάφιος θρήνος, τα εγκώμια, η περιφορά επιτάφιου, άρατε πύλας στις 19:30. Στις 27 Απριλίου, Μέγα Σάββατο το πρωί ο Μέγας Εσπερινός μετά της θειας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στις 7:30 με 9:30 και το απόγευμα η τελετή της Αναστάσεως στις 23:00. Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα ο εσπερινός της Αγάπης στις 18:00. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας του ναού στην ιστοσελίδα του https://inkoulouras.wordpress.com/  

Ομιλία μοναχού στον Άγ. Νικόλαο

Σήμερα Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 14 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ομιλητής θα είναι ο π. Εφραίμ από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και τα μηνύματά της σήμερα».

Παρουσίαση βιβλίου Θ. Μουρτζανού

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η πίστη δίνει νόημα στη ζωή ή η πίστη είναι το νόημα της ζωής;» με αφορμή το νέο βιβλίο του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, «Λυχνάρι στο σκοτάδι: αναζητώντας δρόμους πίστης σε καιρούς απιστίας» διοργανώνουν σήμερα Κυριακή στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας (Ανθίμου Γαζή 35), η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και οι εκδόσεις «Εν Πλω». Για το θέμα και το βιβλίου συζητούν ο κ. Μόσχος Λαγκουβάρδος, συγγραφέας, ο κ. Ιωάννης Καλούσης, ιατρός-πνευμονολόγος και ο συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Καλέσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass