Σε ιμπεριαλιστικά σχέδια μας εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τονίστηκε στη μαζική Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 22:12

«Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις και με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής.

Η κατάσταση στο Αιγαίο οξύνεται επικίνδυνα με τις συνεχείς παραβιάσεις και αμφισβητήσεις των ελληνικών θαλάσσιων και εναέριων συνόρων, της συνθήκης της Λωζάνης και τις διαρκείς απειλές της Τουρκικής ηγεσίας για το Αιγαίο και τη Θράκη, το ίδιο στην Κύπρο και την ΑΟΖ της, όπου γίνονται έρευνες και ετοιμασία εξόρυξης κοιτασμάτων πετρελαίου, για τα οποία συγκρούονται μεγάλα μονοπώλια και ιμπεριαλιστικές χώρες» τονίστηκε χθες στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Η εκδήλωση που έγινε στην πλατεία ΑΤΑ, ξεκίνησε με τον ηθοποιό Βασ. Καρμίρη να διαβάζει αντιπολεμικό ποίημα Παλαιστίνιου ποιητή και την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, Δήμητρα Παπαστεργίου κάνοντας την κεντρική ομιλία να περιγράφει το περιβάλλον που δημιουργούν στα Βαλκάνια αλλά στην ευρύτερη περιοχή, ενεργειακά συμφέροντα και στρατιωτικές συμφωνίες.

Για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «στα Βαλκάνια μυρίζει μπαρούτι, αφού ενισχύεται η επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την πλήρη κυριαρχία σε αυτά, σε αντιπαράθεση πρωτίστως με τη Ρωσία και δευτερευόντως με την Κίνα που προσπαθεί κι αυτή να μεγαλώσει την παρουσία της στην περιοχή.

Στο περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η ΕυροΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Δ. Βαλκάνια.

Μέσα σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ισχυρό εθνικισμό, διακρίνεται η στάση των κυβερνήσεων της Αλβανίας που προβάλλουν αλυτρωτικές θέσεις και καλλιεργούν την ιδέα περί «Μεγάλης Αλβανίας», με τη διαρκή υποδαύλιση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, την αλλαγή συνόρων, τη συγκρότηση κρατών-προτεκτοράτων, τη δημιουργία βάσεων πολεμικής εφόρμησης στην περιοχή, όπως στο Κοσσυφοπέδιο».

Για να προσθέσει ότι «σ’ αυτούς τους επικίνδυνους για τους λαούς, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ταυτόχρονα με τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, των Περιφερειών και των Δήμων, που διοικούνται από στελέχη τους».

ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ Η ΛΑΡΙΣΑ

Για να σημειώσει πως «η περιοχή μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο με την εγκατάσταση στην 110 Πτέρυγα Μάχης των εξελιγμένων αμερικανικών μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών drones του τύπου MQ -9 “Reaper” (Θεριστής).

Αυτά τ’ αεροσκάφη θα κάνουν συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση και αναγνώριση σε μια εκτεταμένη ζώνη, από τη Βόρεια Αφρική και το Σουέζ μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν πληροφορίες και για την εγκατάσταση των Global Hawk, θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και αντίμετρα προστασίας και με τα οποία οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Στο Στεφανοβίκειο έχουν εγκατασταθεί μαχητικά ελικόπτερα (Απάτσι) που κάνουν ασκήσεις μεταφοράς ακόμα και τραυματιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας». «Μετατρέπουν τη Λάρισα και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για τον λαό μας» κατέληξε η ομιλήτρια.

Σημειώνοντας τέλος ότι «ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στον εθνικισμό, τον σωβινισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό, πρέπει ν’ απομονώσει τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή, να κλείσει τα αυτιά του στα μισαλλόδοξα κηρύγματά της, γιατί όλα αυτά καλλιεργούν το μίσος κατά των λαών και στηρίζουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών».

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Μαγνησίας, Θεόδ. Καραγιάννης. Η μαζική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία ειρήνης, η οποία κατέληξε στην πύλη της 1ης Στρατιάς όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με τη συμμετοχή μελών κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αυτοδιοικητικών κινήσεων, αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία ΑΤΑ όπου συμμετείχαν στην πορεία ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass