Επιστρέφουν δυναμικά οι χειροποίητες λαμπάδες

Χαμηλό κόστος και καλαισθησία οι βασικές αιτίες που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 22:08

Η μόδα των επώνυμων παιχνιδολαμπάδων φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τους νονούς. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έστρεψε τους περισσότερους στις χειροποίητες λαμπάδες που και πιο οικονομικές είναι και πιο καλαίσθητες.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο στα καταστήματα παιχνιδιών τα ράφια καταλαμβάνουν επώνυμες λαμπάδες με τιμές που ξεκινούν από 20 και φτάνουν έως και 50 ευρώ, ο κόσμος δεν τις επιλέγει, αφού προτιμά να επενδύσει σε ένα καλό παπούτσι, ρούχο που θα ανακουφίσει και την οικογένεια του παιδιού. Οι έμποροι αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες του κόσμου στράφηκαν στις χειροποίητες που το κόστος τους κυμαίνεται γύρω στα 10 με 13 ευρώ. Μάλιστα πλέον ο κόσμος μπορεί να τις βρει παντού στα παιχνιδομάγαζα, τα βιβλιοπωλεία, το facebook, ενώ την περίοδο του Πάσχα λαμπάδες εμφανίζονται ακόμη και σε φωτογραφεία ή καταστήματα με λευκά είδη.

Κάνοντας μια βόλτα στην αγορά συναντήσαμε την κ. Λένα, μαμά δύο μικρών παιδιών και νονά. «Το βαφτιστήρι μου είναι πια 8 χρονών. Πέρα από μια φορά που του αγόρασα επώνυμη λαμπάδα και το μετάνιωσα γιατί το μόνο εντυπωσιακό ήταν το κουτί, επιλέγω πάντα ένα όμορφο κερί χειροποίητο. Κρίνοντας και από τα δικά μου τα παιδιά, όταν μιλάμε με τη νονά πάντα της λέω να μην ξοδευτεί. Σημασία έχει η επικοινωνία με τη νονά και όχι το πόσο ακριβή είναι η λαμπάδα. Ευτυχώς και η κουμπάρα μου έχει την ίδια φιλοσοφία. Εξάλλου, είναι προτιμότερο να αγοράσεις στο παιδί ένα καλό ζευγάρι παπούτσια παρά να πετάξεις ένα κάρο λεφτά για κάτι τέτοιο. Η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά της Λάρισας είναι τεράστια και για όλα τα βαλάντια» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Μαρία εργάζεται σε κατάστημα που πουλά και λαμπάδες. «Έρχεται κόσμος και μου λέει θέλω μια λαμπάδα μέχρι 10 ευρώ. Ή διαλέγει ένα παιχνιδάκι και μου ζητά να το βάλω πάνω σε μια λαμπάδα. Όλα γίνονται. Οι περισσότεροι πάντως ζητάνε φθηνές λαμπάδες γιατί έχουν στο νου τους να πάρουν στο βαφτιστήρι παπούτσια, ρούχο και το πατροπαράδοτο σοκολατένιο αυγό ή λαγό. Σίγουρα κάποιοι θα επιλέξουν και επώνυμες λαμπάδες, αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί πια. Συνήθως συμβαίνει αν το ζητήσει το βαφτιστήρι».

Η κ. Αγγελική Μήτσιου - Μπαλκουρανίδη ιδιοκτήτρια του «Καλαίσθητον» την περίοδο αυτή πέρα από τα κοσμήματα διαθέτει και λαμπάδες. Όπως αναφέρει στην «ΕτΔ» ο κόσμος προτιμά τις χειροποίητες κυρίως λόγω της καλαισθησίας τους, ενώ η ίδια δέχεται πολλές παραγγελίες για λαμπάδες με κοσμήματα. «Μια κυρία παρήγγειλε για την αρραβωνιαστικιά του γιου της λαμπάδα με φλουρί κωνσταντινάτο. Επίσης υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που οι νονές παραγγέλνουν λαμπάδες με διάφορα κοσμήματα επάνω καθώς τα βαφτιστήρια τους έχουν μεγαλώσει. Προτιμούν πάντως λαμπάδες με κάτι που θα μείνει μετά» λέει χαρακτηριστικά, ενώ για το κόστος σημειώνει ότι αυτό εξαρτάται πάντα από το κόσμημα που θα επιλέξουν, εάν είναι ασήμι, ατσάλι ή οτιδήποτε άλλο.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass