Δεσμεύσεις για πράσινες αυλές σχολείων

Από τον δήμαρχο Λαρισαίων που επισκέφθηκε τη συνοικία του Αγ. Θωμά

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 15:12

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά βρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κ. Απόστολος Καλογιάννης και υποψήφιοι του συνδυασμού.

Παρά τη βροχερή ημέρα, δήμαρχος και υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» βρέθηκαν στην συνοικία και συνομίλησαν με κατοίκους. Αρχικά συναντήθηκαν στην πλατεία δίπλα στα σχολεία και τις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής. Η νέα παιδική χαρά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παραδοθεί στα παιδιά της συνοικίας.

Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων των σχολείων της συνοικίας για επιμέρους ζητήματα που αφορούν ζητήματα του σχολικού συγκροτήματος. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, επισήμανε ότι το σχολικό ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απαιτεί σοβαρούς και προσεκτικούς χειρισμούς και είπε ότι στα σχέδιά του είναι η εκπόνηση σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Λάρισας για την εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού στην πόλη της Λάρισας.

Με αφορμή το θέμα των σχολικών κτιρίων, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης πιλοτικών έργων και παρεμβάσεων για περισσότερο πράσινο στις σχολικές αυλές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE». Οι παρεμβάσεις θα αφορούν στη διαμόρφωση των αύλειων χώρων των επιλεγμένων σχολικών συγκροτημάτων, με αύξηση της έκτασης του πρασίνου και με τη δημιουργία έργων ενεργειακών συστημάτων.

Για το συγκεκριμένο έργο , ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεργαστεί με το ΤΕΕ Κ. Δ. Θεσσαλίας, προκειμένου να συνταχθούν γενικές οδηγίες κατασκευής των έργων στις σχολικές αυλές, ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις από ειδικούς, για τη διαμόρφωσή τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην περιοχή ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» βρέθηκε και στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου, όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν μαθήματα χορού στο πλαίσιο της λειτουργίας των Λεσχών Πολιτισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σε καφενεία της συνοικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass