Στην Πόλη ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων

ΓΙΑ ΤΑ 125 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 15:25

Στην Πόλη βρέθηκε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» για να λάβει μέρος με τη χορωδία του στις επετειακές εκδηλώσεις του Ζωγράφειου Σχολείου. Η χορωδία του συλλόγου παρουσιάστηκε υπό την καθοδήγηση του χοράρχη της κ. Αντώνη Μαρέτη και συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της τραγούδια για τη ζωή και τους καημούς των Ελλήνων της Πόλης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο τραγουδιστής της Λάρισας κ. Πάνος Κράγιας εκτελώντας χρέη μονωδού στη χορωδία, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης  τραγουδώντας το «σαν τα μάρμαρα της Πόλης».


Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δεμιρτζόγλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο, το Δ.Σ., τον χοράρχη και τους χορωδούς για τη συμμέτοχη τους και τους απένειμε αναμνηστικά με τον θυρεό του σχολειού. Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή συλλόγου είχαν τη χαρά να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Πατριαρχείο και να δεχθούν τις ευχές τους προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, ο οποίος με το πέρας του Εσπερινού φωτογραφήθηκε μαζί τους. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. παρέδωσαν στον οικουμενικό Πατριάρχη τη φιλοτεχνήσασα από αγιογράφο τού χωριού τους εικόνα του Αγ. Νικόλαου του Νέου του εν Βουναίνοις.
Με την παρακολούθηση των πρώτων Χαιρετισμών στην εκκλησία του Γενεθλίου της Θεοτόκου Παλαιού Μπανιου Διπλόκιονου, τις επισκέψεις στην Αγία Σοφία, την Παναγία των Βλαχερνών, τη μονή της χώρας, με τα μοναδικά ψηφιδωτά, το Μπαλουκλί, αλλά και μια μίνι ξενάγηση στα στενά του Βόσπορου, ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδρομή. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Αθαναηλίδης ευχαρίστησε τον τραγουδιστή Πάνο Κράγια, τους μουσικούς Γιώργο Τσολή βιολί, Απόστολο Κουνή ούτι, Ζήση Γεωργαλιό τσέλο - λαούτο, Γιώργο Κατσάρα κρουστά και τον φωτογράφο Δημήτρη Γκουσγκούνη, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, εξήρε δε τους χορωδούς της Νίκαιας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass