ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ Η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΕΥΑ *ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

Προκήρυξη 56 προσλήψεων μετά το Πάσχα στη ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 22:14
Ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχ. Μητράκος  στο προεδρείο του συνεδρίου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ (δεύτερος από δεξιά) Ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχ. Μητράκος στο προεδρείο του συνεδρίου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ (δεύτερος από δεξιά)

Μετά το Πάσχα, αναμένεται η προκήρυξη 56 θέσεων τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης –Αποχέτευσης.


Όπως αναφέρει στην «Ε» ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αχιλλέας Μητράκος, «στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενίσχυση του δυναμικού των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης της χώρας, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ασκεί πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για την πρόσληψη εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο η ανανέωση και η ενίσχυση του προσωπικού θα σταματήσει τις εργολαβίες και θα δώσει ζωή στις γερασμένες ΔΕΥΑ της χώρας μας.  Η πληροφόρηση που έχουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ, η οποία περιλάμβανε 750 θέσεις σε όλες τις ΔΕΥΑ και θα ακολουθήσει η προκήρυξη άλλων 300 θέσεων τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού επίσης στις ΔΕΥΑ, εκ των οποίων οι 56 αφορούν στη ΔΕΥΑΛ. Να σημειωθεί ότι και οι δύο προκηρύξεις ενισχύουν κατά 20% το προσωπικό της ΔΕΥΑ στην Ελλάδα».
Κατάκτηση για τον κλάδο θεωρείται και η ανανέωση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ της ΠΟΕ ΔΕΥΑ και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ, τον περασμένο μήνα και η οποία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποίησε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης. «Η σύμβαση έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 και σύντομα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας», αναφέρει ο κ. Μητράκος, που συμμετείχε στο προεδρείο του συνεδρίου.
Μαζί του συμμετείχαν και εκπροσώπησαν τη ΔΕΥΑΛ οι Λαρισαίοι, μέλη του Σωματείου εργαζομένων κ.κ. Κωνσταντίνος Λιάπτσιος, Χρήστος Γκουρομπίνος και Αγγελική Τζούρα.
Κατά τη διάρκειά του συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων, αλλά και οι κατακτήσεις της Ομοσπονδίας, μέχρι σήμερα, όπου σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, ξεχώρισαν μεταξύ άλλων οι εξής:
- «Η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. Αν κλείσει μια ΔΕΥΑ το προσωπικό μεταφέρεται αυτοδίκαια στον Δήμο.
-Η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων. Έχουν ήδη δρομολογηθεί 1.000 περίπου προσλήψεις εντός του 2019.
-Πετύχαμε μη φορολόγηση των ΔΕΥΑ με την προσθήκη στον ιδρυτικό νόμο ότι είναι επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τη χρηματοδότηση 100% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που θα κατασκευάζονται από τις ΔΕΥΑ. Είναι γνωστό ότι μετά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα επανερχόταν η παλαιά ρύθμιση που προέβλεπε 65% χρηματοδότηση των έργων από τις ΔΕΥΑ και 35% από το κράτος.
-Το δικαίωμα των εργαζομένων να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της επιχείρησης ΔΕΥΑ έστω και με έναν εργαζόμενο». Και καταλήγει: «Με τη δαμόκλειο σπάθη των μνημονίων από πάνω μας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι για τα σημερινά δεδομένα, σαν κλάδος πετύχαμε πολλά…».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕ - ΔΕΥΑ
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, κατά τις οποίες ο Λαρισαίος Αχ. Μητράκος εκλέχθηκε τρίτος σε ψήφους, από 183 μέλη αντιπροσώπους σωματείων των ΔΕΥΑ στην Ελλάδα. Συγκριμένα, πρώτος αναδείχθηκε ο Παύλος Δραγκόλας με 148 ψήφους, δεύτερος ο Ι. Βέντρας με 101 ψήφους και τρίτος ο Αχ. Μητράκος με 96 ψήφους, ο οποίος εκπροσωπεί την Ομοσπονδία και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass