Αναπλάσεις πεζοδρομίων και νέα πλατεία στην πόλη των Φαρσάλων

ΕΡΓΑ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 15:18

Ένα σημαντικό έργο, που αφορά την ανάπλαση και δενδροφύτευση πεζοδρομίων στις οδούς Λαμίας, Παπαφλέσσα και Βουλγαροκτόνου και τη δημιουργία πλατείας στην πόλη των Φαρσάλων, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Ως Περιφερειακή Αρχή εκπονήσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, που στοχεύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο αναπλάσεων που αλλάζει την εικόνα της πόλης. Οι αναπλάσεις προωθούν την ανάπτυξη της πόλης με βασικό άξονα την οικολογία μέσω δημιουργίας χώρων πρασίνου, τη δημιουργία βιώσιμων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τους πολίτες, με ασφαλή μετακίνηση και κυκλοφορία όλων, με στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη συμβολή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ενώνουμε δυνάμεις για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στη βορειοδυτική ενότητα της πόλης συνολικής επιφάνειας 7.887,07 τ.μ. και στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου συνολικής επιφάνειας 7.471,80 τ.μ., σύμφωνα με την εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass