Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 15:00

Το πρόγραμμα λειτουργιών του κ. Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα ακολουθιών του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, έχει ως εξής:

-Σήμερα Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Στις 11 το βράδυ θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

-Αύριο Κυριακή του Πάσχα στις 19:00 θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

--------

Η λειτουργία των γραφείων της Μητρόπολης Λάρισας

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι για έκδοση άδειας γάμου μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Γραφείο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαρίσης από τον π. Βησσαρίωνα Αγορίτσα.

--------

Οι Ακολουθίες στην Καθολική Εκκλησία Λάρισας

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών ανακοίνωσε ο εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας της Λάρισας π. Κρίστιαν Βέρες (στην Ελλάδα οι Καθολικοί εορτάζουν το Πάσχα πάντοτε με τους Ορθοδόξους).

- Σήμερα Μ. Σάββατο: Πασχαλινή Αγρυπνία, Θεία Λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου.

- Αύριο Κυριακή του Πάσχα: 11:00 Θεία Λειτουργία της Πανήγυρις του Πάσχα.

- Κυριακή, 5 Μαΐου, 2η του Πάσχα του Θωμά και της Θείας Ευσπλαχνίας, είναι Εορτή του Ναού: 10:00 η ώρα π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας, Τοποτηρητή Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Σπιτέρη. Μερικά παιδιά της ενορίας θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος και της Πρώτης Κοινωνίας.

--------

Οι Ακολουθίες στο Νέο Κοιμητήριο

Το πρόγραμμα ακολουθιών στο Νέο Κοιμητήριο ανακοίνωσε ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου.

Σύμφωνα με αυτό:

- Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, 7.30-9.30 το πρωί θεία λειτουργία.

- Αύριο Κυριακή του Πάσχα,10-11.30 το πρωί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

--------

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ομορφοχώρι

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου. Το πρόγραμμα εορτασμού, ακολουθιών και εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου έχει ως εξής: Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 29 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου, στις 7:30 π.μ. θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία. Στις 6:45 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Αμέσως μετά 7:45 μ.μ. περίπου, θα γίνει η λιτάνευση των Αγίων λειψάνων και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Eιρήνης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμου και παρουσία ιερού κλήρου, επισήμων και λαού. Συμμετέχουν κατά την περιφορά η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές. Θα γίνει και αρτοκλασία.

--------

Η Νίκαια τιμά τον πολιούχο της Αγιο Γεώργιο

Τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο τιμά η κωμόπολη της Νίκαιας και το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου μετ’ αρτολασίας και θείου κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χερουβείμ Μουστάκα. Τη Δευτέρα 29 Απριλίου ανήμερα της εορτής 07:00-10:30 θα ψαλεί ο αναστάσιμος όρθρος και του Αγίου Γεωργίου και θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου και η τελετή του υψώματος του Αγίου.

Μετά το πέρας της περιφοράς, στην πλατεία θα γίνει αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του «μαντηλιού» με αγώνες δρόμου 100 μέτρων για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών και 1.000 μέτρων στον οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10 έως 17 ετών.

--------

Γιορτάζουν τον Αγιο Γεώργιο κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Για την εορτή του Αγίου Γεωργίου πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, στις 18:30 στον Άγιο Γεώργιο και στα Νάματα στις 19:00 στο Κιλελέρ και στο Σοφό και στις 19:30 στο Μοσχοχώρι θα τελεστεί εσπερινός και αρτοκλασία. Στο Σοφό μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα μοιραστεί φαγητό και θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου σε όλες τις εκκλησίες στις 7:30 θα τελεστεί Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία με περιφορά της εικόνας του Αγίου.

--------

Η Ανάσταση στο Κόκκινο Νερό

Στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό η Ακολουθία της Αναστάσεως θα αρχίσει στις 11 μ.μ. με την Ανάσταση να γίνεται όπως και στις περισσότερες εκκλησίες του νομού στις 12 το βράδυ, με τη θεία λειτουργία να ολοκληρώνεται στη 1.30 νυκτερινή. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 7.30 π.μ.

--------

Λειτουργίες του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στο Λιβάδι, στην Ελασσόνα και στην Καλλιθέα θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Σήμερα Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου, το πρωί στη Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Στις 11 το βράδυ, στην τελετή της Αναστάσεως και στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Αύριο Κυριακή του Πάσχα, στις 7 το απόγευμα στον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου, το πρωί στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας.

--------

Το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στον ναό του Αγίου Γεωργίου Λάρισας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου στην οδό Βόλου «ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2019» Θεού θέλοντος και με τις ευχές του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου στο πανηγύρι του Ι.Ν. Μεγαλομ. Αγίου Γεωργίου θα γίνει υποδοχή του Χαριτοβρύτου Ιερού λειψάνου της ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου, εκ του Μητροπολιτικού Ι.Ν.Θ. Αναλήψεως της Ι.Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η υποδοχή θα λάβει χώρα επί της οδού Βόλου και Χανίων μεθαύριο Δευτέρα 29 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού μας, των μελών των ενοριακών νεανικών συναντήσεων, των παραδοσιακών τμημάτων, των κατηχητικών σχολείων, των φιλαγίων πιστών η πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Ιερό Ναό, και στα προπύλαια, θα τελεσθεί η Αρτοκλασία. Ακολούθως, εντός του Ι.Ναού, θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού.

--------

Γιορτάζει ο Αγιος Ραφαήλ στον Νέσσωνα

Γιορτάζει το εξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ στον Νέσσωνα, με το παρακάτω πρόγραμμα: Παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. ο εσπερινός με αρτοκλασία και την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής το πρωί, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

--------

Πασχαλινές Ακολουθίες στον Αγιο Αχίλλιο

Το εορταστικό πρόγραμμα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου έχει ως εξής:

Κυριακή του Πάσχα (28 Απριλίου) στις 7.00 το απόγευμα, ο εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου.

Δευτέρα 29 Απριλίου, 7.15-10.00 π.μ., Θεία Λειτουργία. Στις 6 μ.μ., ο Εσπερινός Αγίου Ραφαήλ.

Τρίτη 30 Απριλίου, μνήμη Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης: 7.15-10.00 πρωί, Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ.

Τετάρτη 1 Μαΐου, 7.00-9.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και αγιασμός.

Πέμπτη 2 Μαΐου,7.00-9.00 π.μ. Θεία Λειτουργία.

Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (3 Μαΐου), 7.15-10.00 πρωί, Θεία Λειτουργία.

--------

Γιορτάζει ο Αγ. Ραφαήλ στο Ψυχικό

Εορτάζει το εξωκκλήσι , του Αγίου Ραφαήλ – Νικολάου και Ειρήνης στο Ψυχικό του Δήμου Κιλελέρ. Την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία ενώ την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass