«Αύτη η ημέρα ην εποίησεν ο Κύριος αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή...»

ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Γ.Ο.Χ. κ. ΚΟΣΜΑ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 15:42

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά

Συναγάλλονται τα επίγεια τοις ουρανίοις κατά την θείαν και φωταυγή ταύτην νύκτα του Θείου Πάσχα, Άγγελοι και άνθρωποι, Σωτήρ, την Σην υμνούσι Τριήμερον Έγερσιν,  δι΄ης κατηυγάσθη της οικουμένης τα πέρατα και της δουλείας του εχθρού πάντες ελευθερώθημεν κράζοντες: Ζωοποιέ, παντοδύναμε Σωτήρ,  σώσον ημάς τη Αναστάσει σου...

Το σκότος της πλάνης απέρχεται πάραυτα του Φωτός προϊόντος, τα άστρα σβέννυνται του Ηλίου μεσουρανούντος, τα πρόσκαιρα ωχριούν των ουρανίων ανωρθουμένων και ο θάνατος παύεται εξερχομένου του Κυρίου εκ του Παναγίου Τάφου, καθότι αναστήθηκε αυτεξουσίως το νεκρόν Σώμα του Χριστού καθότι η Ψυχή του κατέβηκε εις τον Άδην, ως Αθάνατος, και εκήρυξε εις τις ψυχές όλων των ανθρώπων από Αδάμ έως τότε... νυν πάντα πεπλήρωντα ιφωτός ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια..

Μετά από την παρέλευσιν της Τριημέρου Ταφής του, ο Χριστός εξέρχεται εσφραγισμένου του Τάφου και εμφανίζεται ένδεκα φορές εις τους Μαθητάς του, εξου και τα 11 Εωθινά (Πρωινά) Ευαγγέλια.

Το αναλλοίωτον όμως χρονικώς και δογματικώς Μήνυμα της Αναστάσεως δυστυχώς δεν ήγγισε τα μύχια όλων των ανθρώπων και αρκετοί άνθρωποι μέχρι και σήμερον δεν βιώνουν το νόημα της Αναστάσεως, γενόμενοι αίτιοι δεινών και συμφορών και γεμίζουν την ανθρωπότητα με πολέμους, οικονομική τοξικότητα και δυστυχία.

Σήμερον έαρ μυρίζει και καινή κτίσις χορεύει.., άδει ο Υμνογράφος, ταυτίζοντας την αναγέννησιν της φύσεως με την ιδικήν μας ανάπλασιν.

Ο Κύριος γνωρίζει πού βαίνει η ανθρωπότης και τι εξελίξεις θα γνωρίσει η Ελλάς, η φιλτάτη πατρίς μας, η οποία υφίσταται πιέσεις και «εκπτώσεις» εις τα εθνικά θέματα (βλ. Σκοπιανό και Τουρκικό) και σε θέματα ηθικής υπόστασης,  όπου απεργάζονται κάποιοι την διάλυσιν του ιστού της ελληνικής κοινωνίας, με τους Νόμους που ψηφίζονται εις την Ελληνική Βουλή, με απώτερο στόχο την επικράτηση της αθεΐας και της σοδομικής κατάστασης.

Τέκνα εκ Κυρίω αγαπητά θαρσείτε, ο Ελληνικός Λαός δεν θα απεμπολήσει τα ιερά και όσια της φυλής μας. Με αυτάς τας σκέψεις εύχομαι εις όλους υμάς Καλή Ανάσταση και η χάρις του Αναστάντος Χριστού εκ του Ζωοδόχου Τάφου είη μετά πάντων υμών.

Διάπυρος προς Κύριον Ευχέτης

ΚΟΣΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Γ.Ο.Χ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass