Δημ. Κουρέτας: Έτσι θα ξυπνήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα, τη Θεσσαλία

* Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 15:48

Η «Πρωτοβουλία» έχει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για τη Θεσσαλία και ειδικά για τη Λάρισα», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας χθες στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Λάρισα (Μανδηλαρά 7-9 και Παπαναστασίου), ενώ παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα «η Θεσσαλία είναι ένας «γίγαντας» που δυστυχώς κοιμάται, μα έχει μια ιδιαιτερότητα. Αντλεί το ΑΕΠ της από τον αγροδιατροφικό τομέα. Το 31% του ΑΕΠ προέρχεται από αυτόν. Δείτε τώρα τι πρόβλημα έχουμε. Η Σουηδία είναι πρώτη στην ΕΕ των 28 σε ετήσιο εισόδημα/ανά εργαζόμενο στον αγροτικό τομέα με 60.000/ανά εργαζόμενο / έτος. Στη μέση του πίνακα είναι η Ιταλία με την Ισπανία με 40.000/ εργαζόμενο και η Ελλάδα κάπου στο τέλος με 12000/εργαζόμενο. Η Θεσσαλία βρίσκεται στον πάτο των περιφερειών της ΕΕ με 8000/ ανά εργαζόμενο / έτος. Είναι κουτοί οι Θεσσαλοί ή ανίκανοι; Όχι δεν είναι. Απλά κάνουν διαχρονικά λάθος πράγματα. Πώς θα πάρουμε την προστιθέμενη αξία από τη γεωργία. Εμείς εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει τρεις άξονες:

1. Το 17,2% των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας ανήκουν στον κλάδο των Τροφίμων-Ποτών, ο οποίος έχει τη δεύτερη θέση σε αριθμό επιχειρήσεων μετά το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων.

2. Οι επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων – Ποτών πέτυχαν το 31,7% του κύκλου εργασιών της Θεσσαλίας και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ακολουθούμενες από αυτές του εμπορίου.

3. Οι επιχειρήσεις των κλάδων Τροφίμων – Ποτών απασχολούν το 21,7% του προσωπικού που εργάζεται στις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε αριθμό απασχολουμένων. Ο κλάδοι αυτοί είχαν να απορροφήσουν 62 εκατ. ευρώ και δυστυχώς απορροφήθηκαν μόλις 2,5 από το ΕΣΠΑ της Θεσσαλίας. Η «Πρωτοβουλία» θα αλλάξει την επόμενη μέρα τις προτεραιότητες και θα ξυπνήσει τον γίγαντα που κοιμάται», κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass