Δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι σε Λάρισα και Φάρσαλα

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 15:48

Ξεκινά η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων σε Λάρισα και Φάρσαλα, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπράτησε το έργο κατασκευής των κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων και ο δεύτερος στα Φάρσαλα στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπρατήσαμε ένα σημαντικο οδικό έργο που αφορά στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων. Με την κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων και ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των προϊόντων".

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Η διαμόρφωση του Ι/Κ στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων αποτελείται από :

* Την κεντρική νησίδα κυκλικής μορφής (διαμέτρου d=24.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία.

* Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους 2,50μ.

* Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

* Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=50.00m, μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

* Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμά της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού και στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ.

Η διαμόρφωση του Ι.Κ. στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας αποτελείται από:

* Την κεντρική νησίδα (συνολικής διαμέτρου d=22.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία.

* Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους μετά των κρασπεδόρειθρων 2,50μ.

* Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

* Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=48.00m. Μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

* Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμά της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass