Αναβάθμιση των παιδικών σταθμών Λάρισας με 1,2 εκατ. ευρώ

ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 15:34

Επιχορηγήσεις ύψους 4.111.585 ευρώ σε 22 δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για την αναβάθμιση 91 δημοτικών παιδικών, βρεφονηπιακών και βρεφικών σταθμών και την εναρμόνισή τους στις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, που θέτει για πρώτη φορά το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του «έχοντας ως πρώτο μέλημά του τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος φιλοξενίας για τα βρέφη και τα παιδιά και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους γονείς, ενεργοποίησε τον Ιούνιο του 2018 τη σχετική Πρόσκληση προς όλους τους δήμους της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί επιχορηγήσεις ύψους 23,6 εκατ. ευρώ σε 103 δήμους για την αναβάθμιση 495 δημοτικών σταθμών.

Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων από δήμους της χώρας για ένταξή τους στην Πρόσκληση, η προθεσμία υποβολής αιτημάτων παρατείνεται μέχρι την 30ή Ιουνίου 2019».

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης για τους 24 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ για τους 2 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φαρσάλων εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass