«Συνεχίζουμε με όραμα και σχέδιο για να αλλάξουμε ριζικά τον Δήμο Ελασσόνας»

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΖΗΤΩ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 22:09

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Το δικό του όραμα για τον Δήμο Ελασσόνας παρουσίασε χθες το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Ευαγγέλου, ζητώντας «καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή». Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Βασ. Φαρμάκη», όπου τελικά έγινε η εκδήλωση, αντί της Κεντρικής πλατείας Ελασσόνας, λόγω της βροχής, ο κ. Ευαγγέλου, άρχισε την ομιλία του λέγοντας:
«Δεν θα μπω απόψε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης με τους άλλους συνδυασμούς. Άλλωστε, λίγο πολύ, όλοι σας το τελευταίο διάστημα είδατε, ακούσατε, διαβάσατε. Είμαι σίγουρος πως έχετε αντιληφθεί τόσο τις διαφορές μας, ως προς την αντίληψη και τη φιλοσοφία που έχουμε εμείς για τη διακυβέρνηση του Δήμου, αλλά και τις μεγάλες προγραμματικές διαφορές μας. Άλλωστε την ώρα που οι άλλοι μιλάνε για έργα, εμείς μιλάμε με τα έργα μας! Έργα ορατά, μετρήσιμα, υλοποιημένα.


Απόψε θέλω να μιλήσω για όλα αυτά που πρέπει να μας ενώνουν, για όλα αυτά που μπορούν να γίνουν ώστε να πάει αυτός ο ευλογημένος τόπος λίγο πιο μπροστά. Θέλω να σας καταθέσω το δικό μας όνειρο, τη δική μας φιλοσοφία, το δικό μας όραμα για τον Δήμο μας. Εδώ από την Ελασσόνα, την πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην πόλη που είδα να γεννιούνται και να μεγαλώνουν τα δικά μου παιδιά. Σε μια πόλη που με τίμησε στην επαγγελματική μου διαδρομή και που μου έκανε την τιμή να είμαι δήμαρχός της για πέντε ολόκληρα χρόνια. Στους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας οφείλω πολλά για όλη μου την πορεία. Εκείνοι δεν μου οφείλουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΟΡΑΜΑ
«Οραμά μας είναι η σκιά του Ολύμπου να γίνει σκιά ολόκληρης της χώρας, ολόκληρης της Ευρώπης, ολόκληρου του κόσμου. Ο Όλυμπος να αποτελέσει το εργαλείο που θα φέρει τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή, αλλάζοντας διά παντός την εικόνα και την καθημερινότητα του Δήμου μας. Φέρνοντας χρήματα και δίνοντας ευκαιρίες στις επιχειρήσεις και δουλειά στους νέους ανθρώπους. Με την υπογραφή του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, μια υπόθεση ξεχασμένη για χρόνια, είμαστε σε θέση να το πετύχουμε.
Οραμά μας είναι μια σύγχρονη Σχολή Γαλακτοκομίας που θα ισχυροποιεί την εμπορική και οικονομική ταυτότητα του Δήμου μας και η οποία θα εγκατασταθεί στο παλιό Καπνεργοστάσιο για να δημιουργηθεί εκεί, μια κυψέλη έρευνας και καινοτομίας που θα συνδέει τη θεωρία με την πράξη. Που θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, να λαμβάνουν σύγχρονες γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να στηρίζουν πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερα αποτελέσματα τις επιχειρήσεις τους.
Οραμά μας είναι εκεί, στον ίδιο χώρο, να αναδείξουμε το μέλι του Ολύμπου, ιδρύοντας την αντίστοιχη Σχολή Μελισσοκομίας, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Εκεί και τα θαυματουργά βότανα του Ολύμπου, μοναδικά σε ποικιλία και ποσότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οραμά μας είναι να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα στη διάχυση του φυσικού αερίου, μέσω ειδικών δεξαμενών σε ολόκληρη την επαρχία μας. Στόχος μας η ελάφρυνση του προϋπολογισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό έχουμε ήδη καταθέσει μελέτη ύψους 806.000 ευρώ που αφορά στην προμήθεια φωτοβολταϊκού συστήματος για εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης για να πετύχουμε τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού στον Δήμο Ελασσόνας, έχουμε καταθέσει πρόταση ύψους 1.390.077 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οραμά μας είναι ένας Δήμος φιλικός στο περιβάλλον, ενεργειακά αυτάρκης, ικανός να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της ιδιωτικής οικονομίας. Η μάχη αυτή θα δοθεί στις Βρυξέλλες, εκεί που κάναμε ήδη το πρώτο βήμα καθώς ο Δήμος Ελασσόνας έχει πλέον ενταχθεί στην πλατφόρμα ενεργειακής μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελασσόνα είναι μια περιοχή όπου οποιαδήποτε εξόρυξη λιγνίτη θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για τις ζωές των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για την οικονομία της. Με την ένταξή μας στην πλατφόρμα ενεργειακής μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της ΕΕ, κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα, για μια νέα εποχή.
Οραμά μας είναι να μπει ο Ελασσονίτης ποταμός στη ζωή της πόλης. Κύριος στόχος μας λοιπόν στη νέα θητεία είναι ακριβώς αυτός: η αξιοποίηση του Ελασσονίτη ποταμού και η μετατροπή του σε ένα ζωντανό και υγιές όργανο στο σώμα της πόλης μας. Ήδη έχουμε υπογράψει τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων με Ποτάμια και ξεκινάμε τη συνεργασία με όλους όσοι έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τις καλές πρακτικές, για να μετατρέψουμε τον Ελασσονίτη ποταμό σε ένα πνεύμονα πραγματικής τοπικής ανάπτυξης.
Οραμά μας είναι μετά την ολοκλήρωση του Κέντρου Τουριστικής Προβολής, να ολοκληρωθούν η Βιβλιοθήκη, το παλιό Καφενείο, η Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού και η μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς σε ένα Εκθεσιακό Κέντρο. Όλες οι μελέτες είναι έτοιμες και τα χρήματα εξασφαλισμένα.
Οραμά μας είναι η κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στην Ελασσόνα, ένα έργο που υπήρχε στο μυαλό πολλών δημάρχων, και το οποίο πλέον θα γίνει πραγματικότητα. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και τα χρήματα εξασφαλισμένα!
Οραμά μας είναι η ολοκλήρωση του νέου Περιφερειακού δρόμου που θα δώσει μεγάλη πνοή στους κατοίκους και στους διερχόμενους. Η μελέτη μας είναι έτοιμη, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό της πρόγραμμα!
Οραμά μας είναι να ολοκληρωθούν οι Βιολογικοί Καθαρισμοί σε όλα τα χωριά του Δήμου Ελασσόνας! Είμαστε έτοιμοι για την παρέμβαση αυτή και προχωράμε!
Οραμά μας είναι κάθε χωριό του Δήμου Ελασσόνας να έχει το δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Στην πρώτη μας θητεία δώσαμε προτεραιότητα στα χωριά όπου υπήρχαν ομάδες που συμμετείχαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τώρα ακολουθούν και τα υπόλοιπα!».
«ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ»
«Βασική αρχή μας επίσης είναι πως δεν θα διστάσουμε και πάλι να συγκρουστούμε όπου και με όποιον χρειαστεί, με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Σε θέματα ηθικής τάξεως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος. Καθαρές κουβέντες, δημόσιες, για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως δεν είδε ή δεν άκουσε. Δεν διστάσαμε να το κάνουμε κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν χρειαστεί, και κατά τη διάρκεια της δεύτερης», υπογράμμισε με νόημα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και έκλεισε την ομιλία του, μέσα σε συνεχή χειροκροτήματα και επευφημίες, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Στόχος μου απόψε ήταν να σας μιλήσω για το όραμά μου. Γι’ αυτά που έρχονται. Γι’ αυτά για τα οποία αξίζει κανείς να ονειρεύεται και να αγωνίζεται. Για όλα αυτά που μπορούν και πρέπει να μας ενώνουν και όχι για αυτά που μας χωρίζουν. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς αυτός: να ενώνει και να ανοίγει δρόμους.
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν βρεθείτε μπροστά στις κάλπες θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους όσους μπορεί να αδίκησα, απ’ όλους όσους μπορεί να πίκρανα. Αναγνωρίζω πως έγιναν και λάθη. Νιώθω όμως περήφανος για τον αγώνα μας. Νιώθω περήφανος για το έργο μας. Μπορώ λοιπόν να κοιτάξω στα μάτια τον καθένα και την καθεμιά σας και να ζητήσω και πάλι την εμπιστοσύνη σας! Ζητώ καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα! Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς! Την επόμενη μέρα δεν περισσεύει κανείς! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass