«Αγγίζοντας»... την Ιστορία

Σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μαθητές του Δημ. Σχολείου Συκουρίου

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 18:38

Σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή -παρουσία γονέων- οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημ. Σχολ. Συκουρίου είχαν την ευκαιρία να δουν και να... αγγίξουν… ένα κομμάτι της ιστορίας μας, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της αττικής γης.


Προετοιμασμένοι από πολλούς μήνες πριν και έχοντας ενημερωθεί μέσω των μαθημάτων της Ιστορίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, το Μουσείο και την Ακρόπολη Αθηνών, καθώς και το κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».
Παρουσία των εκπαιδευτικών Κατερίνας Δαούλα, Τζιούρα Τάσου, Σοφίας Αρίδα και Γαζέτας Πόπης, περπάτησαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στα στενά της Πλάκας, καθώς επίσης και στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Έζησαν δε, το τέλος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας, επισκεπτόμενοι τη Βουλή των Ελλήνων για την Ιστορία της οποίας ενημερώθηκαν. Επίσης επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση του Ρήγα Φεραίου, ενώ τέλος τους δόθηκε η ευκαιρία να αισθανθούν μοναδικά, επισκεπτόμενοι τη γνωστή σε όλους αίθουσα των συνεδριάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass